L'alcalde Larrosa reclamarà a Renfe que els trens a França parin a Lleida

El paer en cap ha explicat que ja ha demanat una reunió amb el president de la companyia ferroviària pública per demanar "el mateix tracte que tenen altres ciutats"
Estació Lleida Pirineus
photo_camera El paer en cap també ha indicat que vol plantejar a Renfe que els usuaris de Lleida puguin fer anar la tarifa Avant pels trens AVE

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que dilluns va demanar hora al president de Renfe, Raül Blanco, per tal de reclamar que la ciutat de Lleida tingui parada en les noves freqüències de trens d'alta velocitat entre Madrid i Barcelona i les ciutats franceses de Marsella i Lió.

"Vull el mateix tracte que tenen altres ciutats. Hi ha un 'bypass', que es va fer per diverses raons, especialment pels trens directes que havien d'unir Barcelona i Madrid. No és excusa perquè els trens a Marsella i Lió no puguin parar a Lleida, com a mínim hauríem de tenir algunes oportunitats. Perquè competir a escala regional europea vol dir tenir bones comunicacions", ha afirmat Larrosa. "Soc l'alcalde de Lleida abans que res i, per tant, reivindicaré davant de la Generalitat i del govern d'Espanya, els interessos dels lleidatans i lleidatanes", ha afegit, i ha recordat.

Larrosa també ha demanat a Ouigo que els seus trens s'aturin a Lleida

A banda d'aquesta qüestió, el paer en cap també ha indicat que vol plantejar a Renfe que els usuaris de Lleida puguin fer anar la tarifa Avant pels trens AVE, per a "permetre una facilitat en l'accés a l'alta velocitat, especialment entre Lleida i Barcelona i també entre Lleida i Saragossa". A més a més, Larrosa ha assenyalat que també ha demanat cita amb la presidenta d'Adif, María Luisa Domínguez, per tractar sobre les qüestions vinculades al pla de l'estació.

Comentaris