L'alcalde de Lleida demana disculpes per ser en un restaurant més enllà de les 23 hores

Pueyo reitera el compromís de "continuar vivint d'acord amb les limitacions que la pandèmia encara ens imposa a tots"
l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, entrevistat per l'ACN, el 29 de març de 2021. (Horitzontal) - Oriol Bosch
photo_camera Imatge d'arxiu de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, entrevistat per l'ACN - Oriol Bosch

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha lamentat la situació creada i ha demanat excuses a la ciutadania per estar sopant en un restaurant més enllà de les 23 hores. Pueyo ho considera "una situació comprensible donades les circumstàncies climatològiques i de demanda, però que no es pot normalitzar en un context de pandèmia i d'alarma sociosanitària". "Per molt raonables que puguin resultar aquestes explicacions, per molt que no hagués estat prou pendent de l'hora, és innegable que tots ens hem de responsabilitzar dels nostres actes", ha dit. En aquest sentit, Pueyo ha reiterat el seu compromís de "continuar vivint d'acord amb les limitacions que -malgrat l'expansió de la vacunació- encara ens imposa a tots la pandèmia".

En un comunicat emès per la Paeria, Pueyo remarca que Lleida ha viscut, entre divendres i dimarts, la Festa Major, uns dies que han coincidit amb la reobertura de bars i restaurants als vespres. Explica que va sortir a sopar, en aquest context i amb "la voluntat de celebrar la festa i donar suport a la restauració i l'hostaleria". "És un sector que s'ha vist molt afectat per les restriccions sociosanitàries i volíem ser en aquesta represa", ha manifestat l'alcalde.

Miquel Pueyo explica que, a l'hora de sopar, "a la capital de Segrià va caure un aiguat que va inutilitzar temporalment bona part de les terrasses dels bars i restaurants" i, això, "sumat a l'alta demanda de sopars que hi havia pel fet de ser Festa Major va comportar que el servei s'endarrerís considerablement". Per aquest motiu, "molts sopars es van allargar més de l'hora marcada pel Procicat i a les onze de la nit encara no s'havien acabat", afegeix l'alcalde lleidatà.
Pueyo lamenta la situació creada i demana personalment disculpes a la ciutadania per aquest "incompliment". 

La Guàrdia Urbana de Lleida va multar dilluns a la nit un restaurant de la Zona Alta on estava sopant Pueyo, per continuar obert més enllà de les onze de la nit, hora en què l'establiment hauria d'haver tancat segons la normativa establerta pel Procicat. Segons va poder saber l'ACN, estava acompanyat d'altres membres del seu equip de govern, que ocupaven una taula a l'interior del local i una altra a la terrassa.

Comentaris