Fins l'11 de setembre

L'amor dels déus de l'Olimp pren protagonisme en format expositiu al Museu de Lleida

L'exposició 'Els amors dels déus' s'articula al voltant d'una selecció de gravats del fons Gelonch Viladegut

Un dels gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut
photo_camera Un dels gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut

Des d'ahir i fins l'11 de setembre, el Museu de Lleida acull l'exposició 'Els amors dels déus', una mostra organitzada a partir de gravats del fons Gelonch Viladegut.

Es tracta d'una vintena d'obres de diferents èpoques, tècniques i autors fan un recorregut pels amors dels déus de la mitologia clàssica, a través de cinc àmbits

Al llarg del temps, la mitologia clàssica, els seus protagonistes i les seves aventures, han estat una font inesgotable d'inspiració per a artistes de diferents èpoques. Aquests personatges i les seves vivències han esdevingut arquetips coneguts i assumits al llarg dels segles i fins als nostres dies. La lectura actual de la mitologia clàssica pot semblar, a vegades, políticament incorrecta. Però aquestes històries han arribat fins a l'actualitat i han estat interpretades al llarg del temps de formes diverses. En tot cas, les hem de veure com el que eren, històries dels déus grecs i romans d'època clàssica, abans que s'imposés el cristianisme com a creença dominant i majoritària, que va convertir la mitologia clàssica en paganisme.

La mostra 'Els amors dels déus', instal·lada a l'espai del cor de l'església, exhibeix peces majoritàriament dels segles XVII i XVIII, i alguns d'artistes més contemporanis, de mitjans del segle XX i del segle XXI.

La mostra es divideix en cinc àmbits: els déus, seduccions a la natura, els herois, mitologia i monarquia, i parelles mítiques.

'Els amors dels déus' és la segona exposició temàtica dels gravats del fons Gelonch Viladegut, després de 'Les guerres a Catalunya entre 1635 i 1714' i la presentació d’una selecció de gravats en motiu del dipòsit permanent que va fer el seu propietari, Antoni Gelonch Viladegut, l'any 2020

Comentaris