Larrosa diu els ciutadans de Lleida volien "canvi" i s'obre a "parlar" amb altres partits

Pueyo reconeix que són uns "mals resultats" i lamenta que la ciutat ha fet "un gir a la dreta històric"
Fèlix Larrosa celebra amb companys del partit el triomf del PSC a la ciutat de Lleida

Data de publicació: diumenge 28 de maig del 2023, 23:18

Localització: Lleida

Autor: Laura Cortés
photo_camera Fèlix Larrosa celebra amb companys del partit el triomf del PSC a la ciutat de Lleida - Foto: Laura Cortés

El candidat del PSC a l'alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, ha celebrat amb la resta de l'equip la victòria a la ciutat després d'haver aconseguit 9 regidors, un resultat que ha reconegut que ha estat millor del que esperava. Larrosa, que ha superat el seu principal adversari i fins ara alcalde de Lleida, Miquel Pueyo (ERC) –que s'ha quedar amb 5 regidors-, ha dit que aquests resultats demostren que els ciutadans volien "canvi" i s'ha obert a parlar amb tots els partits amb representació excepte amb Vox. Pueyo, per la seva banda, ha reconegut que són uns "mals resultats" i lamenta que la ciutat hagi fet un "gir a la dreta històric", amb l'entrada de Vox i la pujada de 2 a 5 regidors del PP, que s'ha convertit en la segona força a la Paeria.

Larrosa reconeix que els resultats podrien permetre al PSC governar en solitari i recorda que ja ho van fer, però entén que "els reptes que tenim per davant aconsellen tenir un govern fort i sòlid", de manera que ha apel·lat a la responsabilitats dels partits

"Veurem els lideratges que queden després d'aquests resultats i a partir d'aquí parlar, parlar i parlar, negociar, negociar i negociar, acordar, acordar i acordar", ha dit Larrosa, que ha posat com a condició a qui li vulgui donar suport, complir amb l'agenda 2030. El líder del PSC a Lleida vol, ha dit, governar per a tots els ciutadans, hagin votat qui hagin votat, perquè vol "superar les crispacions i les confrontacions que ha patit aquesta ciutat", ha dit.

"S'ha produït un gir a la dreta històric"

Cares llargues a la seu d'ERC de Lleida on els republicans han passat de ser la força més votada amb 7 regidors a passar a la tercera posició, amb 5.

El candidat d'ERC a la Paeria de Lleida, Miquel Pueyo, amb membres de la llista republicana a la seu d'ERC Lleida

Data de publicació: dilluns 29 de maig del 2023, 00:32

Localització: Lleida

Autor: Anna Berga
El candidat d'ERC a la Paeria de Lleida, Miquel Pueyo, amb membres de la llista republicana a la seu d'ERC Lleida - Foto: Anna Berga

El candidat del partit a la Paeria i fins ara alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, ha estat rebut amb aplaudiments per la militància que ha seguit els resultats electorals a la seu del partit. "No són els resultats que esperàvem i, a més a més, no són uns bons resultats", ha valorat el candidat republicà, que ha afegit que li "inquieta l'ingrés a la Paeria de Vox perquè suposa, d'alguna manera, una amenaça per a la salut de la democràcia de la ciutat".

Pueyo ha afegit que amb els resultats electorals del 28-M, Lleida ha fet "un gir a la dreta històric" i ha lamentat que l'abstenció i el "clima de desmobilització general del vot independentista" els ha perjudicat

"No estic intentat trobar excuses ni justificacions, sinó explicacions", ha indicat. També ha dit que amb els resultats obtinguts, el partit, tant a Lleida com a nivell nacional, "ha de realitzar una autocrítica i una anàlisi objectiva tranquil·la i serena".

"L'aliança pel canvi no ha superat la prova de les eleccions del 2023, però també he de dir que amb la mateixa fortalesa amb què hem assumit les victòries també hem entomat derrotes i desil·lusions", ha finalitzat Pueyo.

"Hem guanyat moralment"

L'altra cara de la moneda s'ha viscut a la seu del PP de Lleida, on els militants han celebrat els resultats electorals. El Partit Popular liderat per Xavi Palau ha aconseguit passar de ser la  sisena força a l'Ajuntament a ser la segona amb 5 regidors, uns resultat "històric", ha afirmat Palau. "Els lleidatans han premiat que quan una persona té un somni aquest és viable per sobre de qüestions ideològiques i partidistes. Sóc conscient que avui ens ha votat molta gent transversal que no és del PP", ha valorat el candidat.

Xavi Palau ha felicitat el PSC per haver guanyat en vots, tot i que ha afirmat que "el PP guanya moralment les eleccions". No ha entrat a parlar dels possibles pactes post electorals, tot i que ha indicat que "ja que [la ciutat] ha votat canvi, s'ha de produir canvi a Lleida".

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement