Larrosa insta a reformular el projecte de les línies MAT per preservar l'Horta de Lleida

A més, el consistori avançarà en la creació d'una divisió de la Guàrdia Urbana destinada específicament a la zona
L'equip de govern del PSC Lleida de Fèlix Larrosa ha presentat més d'un centenar de mesures de millora per la ciutat

Data de publicació: dimarts 18 de juliol del 2023, 12:54

Localització: Lleida

Autor: Ignasi Gómez
photo_camera L'equip de govern del PSC Lleida al finalitzar la presentació - Foto: Ignasi Gómez (ACN) Data de publicació: dimarts 18 de juliol del 2023, 12:54 Localització: Lleida Autor: Ignasi Gómez

La Paeria de Lleida posarà el seu focus d'acció en vetllar per la seguretat i el patrimoni natural a l'Horta de Lleida durant l'inici d'aquest nou mandat de govern del PSC. L'alcalde Fèlix Larrosa ha assegurat que treballaran per reformular l'estratègia amb relació a les línies de Molt Alta Tensió (MAT) que preveuen creuar l'indret i ha instat tant a les administracions com a les companyies promotores a estudiar les alternatives que hi ha abans de "foradar de forma depredadora" l'Horta. A més, el consistori avançarà en la creació d'una divisió de la Guàrdia Urbana destinada específicament a la zona. Aquestes són part de les 134 mesures que Larrosa ha anunciat aquest dimarts per millorar la ciutat en diferents àmbits. 

L'equip de govern del PSC Lleida de Fèlix Larrosa ha presentat més d'un centenar de mesures de millora per la ciutat

Data de publicació: dimarts 18 de juliol del 2023, 12:54
Localització: Lleida
Autor: Ignasi Gómez
L'equip de govern del PSC Lleida de Fèlix Larrosa ha presentat més d'un centenar de mesures de millora per la ciutat - Foto: Ignasi Gómez (ACN)

Els vuit edils del PSC i Units per Avançar i l'alcalde Fèlix Larrosa han presentat més d'un centenar de mesures en matèries de seguretat, mobilitat, salut, medi ambient, cultura, entre altres, per millorar la ciutat de Lleida. Part de les propostes ja s'han començat a executar, mentre que altres es preveu començar a treballar-hi o materialitzar-les durant els pròxims mesos de mandat.

Un dels principals punts d'acció serà l'Horta, indret pel qual preveuen creuar les línies MAT que han aixecat les protestes de diferents veïns de la zona, que veuen el projecte com una amenaça pel patrimoni d'aquest espai verd.

En aquest punt, Larrosa ha explicat que el seu govern treballarà per "reformular l'estratègia amb l'objectiu de fer entendre a les companyies i a la Generalitat que hi ha alternatives possibles que s'haurien d'estudiar abans de foradar de forma depredadora l'horta de Lleida".

"No a Quatre Pilans, no a les línies d'alta tensió a l'Horta", ha remarcat l'alcalde socialista.

Paral·lelament, la Paeria de Lleida iniciarà també els tràmits per la modificació urbanística que permeti la creació d'allotjaments a l'Horta. "Esperem el suport de la Generalitat, sabent que això té una doble direcció, com donar continuïtat a generacions de famílies que treballen allí i facilitar habitatges per als treballadors de la campanya de la fruita", ha expressat Larrosa.

Seguretat

El consistori avançarà en la creació d'una divisió de la Guàrdia Urbana de l'Horta i Medi Ambient i iniciarà els tràmits perquè el mateix cos policial incorpori 20 agents nous l'any 2024, segons ha detallat el mateix Larrosa, que ha afegit que s'ha parlat amb els responsables dels Mossos d'Esquadra per obtenir nous efectius, ja que "es veuen sobrepassats per la pressió que es té en aquests moments a Lleida", ha afirmat.

També en matèria de seguretat, la Paeria potenciarà la proximitat dels agents de la Urbana i incrementarà la seva presència a les zones comercials i mercats, especialment en horari de tancament. Igualment es portarà a terme el pla pilot de punts d'atenció del cos al centre cívic al barri de la Mariola.

A més, es revisarà l'Ordenança de Civisme per aplicar sancions més dures contra els incívics i es presentarà un Pla de mesures sobre seguretat durant l'estiu i festes majors.

"Grans temes de ciutat"

L'alcalde socialista ha explicat que ha demanat als serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament un estudi de la situació en què es troben els "grans temes de ciutat", com el projecte de Torre Salses. Respecte a la construcció del vial que ha de connectar la Bordeta, Cappont i els Magraners amb el centre de Lleida, Larrosa ha manifestat que s'avançarà "en el compliment escrupolós de la normativa", però no ha concretat si faran servir els diners que hi ha a disposició del consistori per part dels promotors.

Nous equipaments

El govern del PSC a Lleida preveu recuperar l'escola bressol al barri del Clot, que va tancar durant l'anterior mandat del republicà Miquel Pueyo, i iniciarà els treballs per dotar al mateix sector de la ciutat d'un Centre Cívic.

La Paeria de Lleida també vol impulsar la licitació de la nova residència per la gent gran del barri de Pardinyes i les obres de la gespa artificial del Camp Municipal de Balàfia. També encarregarà els projectes per rehabilitar les noves Piscines Municipals de Gardeny i els vestuaris del Camp de Futbol de Magraners.

Cultura

En l'àmbit cultural, Larrosa ha anunciat que es posarà en marxa una campanya de sensibilització ciutadana per tornar a impulsar la candidatura de la Seu Vella a Patrimoni Mundial de la Unesco. Així mateix, la Paeria aprovarà el Pla Especial de Protecció del Patrimoni i declararà el "Garrotín" com a patrimoni immaterial de la ciutat.

Altres projectes

El llistat de més d'un centenar de mesures anunciades per l'alcalde de Lleida inclou també un nou model d'inclusió que es preveu presentar al conseller de Drets Socials, Carlos Campuzano, pròximament.

Comentaris