29.06.2022 |

20 DE JUNY

Un macromural commemorarà el Dia Mundial de les Persones Refugiades a Lleida

Una obra de Llukutter, artista social i impulsor del projecte d'art urbà i d'acció comunitària 'Creativitats Urbanes'

El muralista Llukuter amb un dels seus murals ©Lluc Flotats
El muralista Llukuter amb un dels seus murals ©Lluc Flotats
Un macromural commemorarà el Dia Mundial de les Persones Refugiades a Lleida

Les entitats de l'Eix Migracions i Refugi de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida han organitzat el pròxim dilluns 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, un conjunt d'activitats per tal de sensibilitzar i donar visibilitat a les condicions de vida precàries i el tractament que reben milions de persones refugiades i desplaçades arreu del món.

En aquest marc, l'artista social Llukutter pintarà un mural de grans dimensions amb el títol 'Lleida ciutat acollidora' a la canalització del riu Segre a la capital ponentina

A partir de les 19.00 hores  tindrà lloc una concentració a la Plaça Paeria seguida de la lectura dels manifestos i persones refugiades en primera persona explicaran el seu propi testimoni. Enguany, les entitats de l'Eix Migracions i Refugi volen posar èmfasi en la necessitat d'acollir dignament a les persones desplaçades sigui quin sigui el seu origen.

Actualment, hi ha més de 60 conflictes armats actius al món. Malgrat això, l'any 2021 només un 10'5% de les peticions d'asil a l'Estat espanyol van obtenir una resolució favorable. En aquest sentit, la guerra a Ucraïna ha evidenciat que, si hi ha voluntat política, es pot garantir l'acollida digna i la regularització per a les persones desplaçades.

Del 14 de juny al 14 de juliol, també es pot visitar l'exposició 'Refugiats', de Garrigues Cooperació al Centre Cívic de l'Ereta, que gira a l'entorn les persones refugiades pel conflicte armat a Colòmbia

Paral·lelament, la Coordinadora d'ONGD i aMS ha convidat a Lleida a activistes del moviment estatal 'Regularizacion Ya', impulsors de la Iniciativa Legislativa Popular per la regularització de mig milió de persones a l'Estat espanyol. 

El Dia Mundial de les Persones Refugiades és una efemèride anual celebrada el 20 de juny i promoguda per les Nacions Unides que té l'objectiu de rescatar de l'oblit la situació que viuen milions de persones refugiades, apàtrides, desplaçades o sol·licitants d'asil que actualment hi ha al món.

Un macromural commemorarà el Dia Mundial de les Persones Refugiades a Lleida
comentaris