Lleida celebra els 25 anys del programa municipal contra les drogues 'Max a Escena'

En el marc de l'aniversari es donarà espai a l'espectacle teatral Max Experience que representarà les obres 'Sortim o què' i 'Max in love'
Contra les drogues ©Pixabay
photo_camera Contra les drogues ©Pixabay

Lleida celebra els vint-i-cinc anys del programa municipal impulsat per l'Ajuntament de Lleida, 'Max a Escena', a través de l'àrea de prevenció de drogodependències l'any 1998. Un programa adreçat a joves de 15 i 16 anys que, a través d'una obra teatral que compta amb l'assessorament i la guia didàctica de l'Aula municipal de Teatre de Lleida, consciencia sobre les drogoaddiccions. 

'Max a Escena' es va crear amb la voluntat de ser un programa educatiu per fer prevenció juvenil del tema del consum de drogues i els seus riscos

Així doncs, per tal de celebrar aquest 25è aniversari del programa lleidatà, el Teatre Municipal de l'Escorxador acull a partir de les 18.15 hores de la tarda les obres 'Sortim o què' i 'Max in love'. La tinent d'alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré ha remarcat l'acceptació positiva per part del jovent, el professorat, l'equip d'educadors i educadores i les famílies respecte al programa i ha agraït la col·laboració dels centres educatius que s'han sumat a la iniciativa de la Paeria, així com als Departaments de Salut i Educació de la Generalitat i entitats com Antisida Lleida. 

Max a escena

L'any 2013, Max a escena incorpora l'espectacle del Max in Love en el mateix format didàctic per tal de treballar l'afectivitat i la sexualitat entre els joves. Els dos programes han estat reconeguts a escala autonòmica per segell de Bones pràctiques de la Fundació Pi i Sunyer i a escala internacional, per Europe drug prevention prize del Consell d'Europa, a més d'exportar-se en altres poblacions catalanes. 

Sortim o què?

L'obra planteja sense dramatisme situacions casuals de la vida dels i les adolescents, per motivar la reflexió sobre temes cabdals per a ells i elles. La peça parla dels riscos que suposa el consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, les alternatives saludables d'oci, les relacions familiars, el paper positiu del grup d'amics i amigues, entre altres aspectes. 

Max in love

L'espectacle aborda aspectes emocionals de l'adolescència lligats a les reflexions, l'afectivitat i la sexualitat, els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, lliures de violència i sense risc.

comentaris