15.06.2021 |

Lleida celebra l’Aplec dels Rius aquest cap de setmana

Natura, esport, música, teatre i biologia per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient en un entorn únic
Aplec dels rius - paeria de lleida
L’Ajuntament de Lleida organitza l’Aplec dels Rius en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.
Lleida celebra l’Aplec dels Rius aquest cap de setmana

L’Ajuntament de Lleida organitza aquest cap de setmana la celebració de l’Aplec dels Rius, en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny en el marc del projecte POCTEFA, TTFS- Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible, que Lleida desenvolupa conjuntament amb Perpinyà i Girona.

Estan previstes tot un seguit d’activitats esportives, culturals, històriques i naturalistes entorn al riu i una marató de la Biodiversitat que porta el nom de Bioblitz. Totes les activitats queden subjectes a l’evolució de la situació de la pandèmia Covid-19 i a que les condicions climàtiques en permetin la celebració.

Les places són limitades i cal inscripció prèvia

Entre les activitats que es realitzaran al cap de setmana, n'hi haurà de tipus esportives, com rutes en bici pels aiguamolls de Rufea i el Parc de la Mitjana; de patrimonials i històriques com la visita gugiada al patrimoni històric del riu, les comportes de la Mitjana i el molí de Sant Anastasi o a les restes arqueològiques de les adoberies del barri de la Magdalena; infantils com l'espectacle de titelles El núvol que no podia ploure a càrrec de La Pantomima; musicals com concert de l’orquestra de corda de grau professional del Conservatori Municipal de Lleida; i naturalistes com la marató de la Biodiversitat, que permetrà fer observació i recerca de flora i fauna del riu de la mà d'experts.

En l'organització de les activitats participen les regidories de Transició Ecològica, Esports i Activitat Física i la de Cultura, així com el Museu de l’Aigua, el servei municipal d’Arqueologia i el Conservatori i l’Escola Municipal de Música de Lleida.

Lleida celebra l’Aplec dels Rius aquest cap de setmana
comentaris