Lleida comptarà amb un centre d’atenció a les sexualitats

La Diputació de Lleida aportarà una subvenció de 180.000 euros perquè es pugui executar el projecte

Grup de joves. Fotografia: Freepik.
photo_camera Grup de joves. Fotografia: Freepik.

Lleida comptarà amb un centre d’atenció a les sexualitats com a espai assistencial per donar resposta a les inquietuds del jovent i per promoure educació i informació pel que fa a l’àmbit de les sexualitats.

L’aposta és oferir una cobertura global i integral de les necessitats afectives i sexuals del jovent amb aquest servei que es presenti com un entorn amigable, acollidor i que faciliti el diàleg i la confiança

El Centre de Sexualitats es vol convertir en un servei eficient i eficaç per atendre les necessitats específiques dels i les joves, en què es pugui facilitar l’accés, parlar el mateix llenguatge i donar un servei útil i proper.

Les necessitats de la joventut actual demanden poder fer un abordatge de l’afectivitat i la sexualitat, basant-se en els Drets de la Salut Sexual i Reproductius de les persones joves i adolescents i creant centres de salut accessibles, equitatius i apropiats per arribar a la població clau.

El seu objectiu principal és fomentar l’educació afectiva sexual, fer prevenció i sensibilització per reduir la taxa de noves infeccions de transmissió sexual i garantir l’accés universal als serveis de salut sexual i reproductiu
 

També ha de treballar per a la integració de la salut reproductiva en els estratègies i els programes nacionals i facilitar informació i educació en la matèria.

El centre pretén cobrir un buit a la ciutat en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva

El projecte del Centre d’Atenció a les Sexualitats proposa com a espai físic d’atenció el local del costat de l’Associació Antisida Lleida, donat que aquesta entitat també participarà en l’aportació de la seva expertesa i l’atenció professional.

Entre els serveis que s’hi planificaran, hi ha informació sobre Infeccions de transmissió sexuals; proves de detecció de VIH, sífilis, clamídia, gonorrea, hepatitis C; servei específic en LGTBI / HSH, tallers sobre sexualitat, etc. 

El projecte compta amb una subvenció de la Diputació de Lleida de 180.000 euros perquè es pugui ubicar i condicionar l’espai físic. També es treballarà per tal de fer xarxa en l’àmbit institucional i associatiu.

Comentaris
Més a Lleida
Entering on the requested page Skip advertisement