Lleida concentra la jornada de Sant Jordi a l’avinguda Francesc Macià

Marta Alòs, Jaume Barrull, Eduard Batlle, Josep Borrell, Pep Coll, Rosa Fabregat, Teresa Ibars, Montse Gort, David Marín, Francesc Pané, Maria Pons, Marialba Revés, Carme Romia, Montse Sanjuan i Ramona Solé, protagonitzen, Acció literària Deixa el teu missatge després de sentir el senyal 
L’avinguda Francesc Macià prepara l'acollida de la Diada de Sant Jordi @Territoricat
photo_camera L’avinguda Francesc Macià prepara l'acollida de la Diada de Sant Jordi @Territoricat

La Paeria de Lleida, atenent les mesures excepcionals d’aquest any ha organitzat la Diada de Sant Jordi, tenint en compte el Pla específic aprovat pel departament de Cultura de la Generalitat. Per aquest motiu el consistori ha habilitat un recinte perimetral situat a l’avinguda Francesc Macià perquè el sector professional del llibre i de les flors puguin instal·lar les seves parades amb totes les garanties sanitàries i de seguretat.

El Paer en cap, Miquel Pueyo ha explicat que en paral·lel s'ha dut a terme una programació d'actes al llarg de tota la setmana, tan presencials com a les xarxes socials de l'Ajuntament de Lleida. Pueyo afegeix que no volem renunciar a celebrar amb alegria una diada tan especial a casa nostra com la de Sant Jordi, que ens identifica com a comunitat, on llibres i roses seran els protagonistes.

Segons la regidora, Marta Gispert serà una Diada segura, amb el suport de personal de Mercats que, a més, comptarà amb servei de control d’accessos, per garantir l’aforament permès en aquest esdeveniment que s’ha determinat que és de 1.000 persones.

L’Ajuntament de Lleida aplicarà l’exempció de la taxa d’ocupació de via pública corresponent a tots els professionals que s’instal·laran.

Miquel Pueyo, amb els regidors Jaume Rutllant i Marta Gispert, durant la presentació dels actes de Sant Jordi

Programació

Dijous 22

19.30 h. Cafè del Teatre de l’Escorxador. Acció literària Deixa el teu missatge després de sentir el senyal. Amb la participació dels escriptors i escriptores lleidatans, creadors dels missatges: Marta Alòs, Jaume Barrull, Eduard Batlle, Josep Borrell, Pep Coll, Rosa Fabregat, Teresa Ibars, Montse Gort, David Marín, Francesc Pané, Maria Pons, Marialba Revés, Carme Romia, Montse Sanjuan i Ramona Solé.

Tenim la necessitat de parlar amb l’altre/a, de sentir-li la veu, ens urgeix comunicar-nos-hi... però de vegades l’altre/a no està disponible i aleshores parlem amb una màquina i hi deixem un missatge. Escriptores i escriptors de Lleida hauran de deixar el seu missatge després de sentir el senyal....

Aforament limitat a 70 persones. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia

Divendres 23 / Sant Jordi

De 9 a 21 h. Espai habilitat a l’avinguda Francesc Macià.

Parades de Sant Jordi sector professional: LLIBRES i ROSES

Parada de Sant Jordi de la Paeria: ESCATA DE DRAC

Els visitants de la parada seran obsequiats amb 2 volums de la col·lecció municipal ESCATA DE DRAC. Relats de Sant Jordi fins esgotar existències, el corresponent al 2021, que conté els relats dels escriptors Miquel Àngel Estradé, David Marín, Núria Miret, Pepa Roma i Ramona Solé, i el volum del 2020, que conté els relats dels autors Enric Boluda, Teresa Ibars, Eduardo López, Maria Pijuan i Anna Sàez.

Aforament i mesures segons Pla específic de Sant Jordi 2021 Procicat.

  

Comentaris