Lleida desferma l'eufòria per la fi del toc de queda nocturn i per la Festa Major

L'ambient de la Festa Major de Maig es va traslladar també a terrasses i interiors de bars i restaurants, especialment, a les terrasses de locals d'oci nocturn, molta gent però, també va aprofitar  per anar a restaurants, que després de quatre mesos han tornat a servir sopars
Joves en la canalització del Segre celebran la Festa Major de Lleida @Territoriscat 1
photo_camera Joves en la canalització del Segre celebran la Festa Major de Lleida @Territoriscat 1

Lleida ha viscut un cap de setmana d'eufòria desfermada, majoritàriament pel col·lectiu més jove, que des de feia més de sis mesos tenia restringida la socialització. El col·lectiu universitari, arrencava el dijous la Festa Major, que en un principi tan sols estava autoritzada en el recinte del Campus, però al final es va convertir en una concentració de milers de joves en la canalització del riu Segre. La Guàrdia Urbana va decidir no intervenir "perquè amb tanta gent i amb els pocs efectius dels quals disposem la situació encara es podria descontrolar més".

Joves al marge del riu Segre celebrant la fi del toc de queda nocturn @AnnaBergaLes ganes de festa han continuat durant el cap de setmana, però l'eufòria va ser visible a partir de les dotze quan s'han començat a veure els primers moviments de grups de joves i parelles caminant pels carrers, una afluència de gent que s'ha incrementat, sobretot, a partir de la mitjanit quan ha finalitzat el toc de queda nocturn.

Cal tenir en compte que la programació dels concerts de la Festa major s'havien programat perquè a les deu de la nit haguessin finalitzat tots

Pla mitjà d'un grup de tres amigues que han sortit per Lleida a celebrar la fi del toc de queda nocturn pocs minuts després de la mitjanit, el 9 de maig de 2021. (Horitzontal)En algunes vies principals, com ara passeig de Ronda, Prat de la Riba o Rambla Ferran, no s'ha vist molt moviment de gent durant la nit. Una imatge totalment oposada a la que s'ha vist als carrers propers al riu Segre i, especialment, al marge del riu davant la Universitat de Lleida. Aprofitant que és una zona més apartada i amb poca il·luminació, centenars de joves s'hi han concentrat per fer botellada, i fer sonar música. La majoria dels grups no han respectat la limitació de reunions de sis persones i bona part del jovent tampoc portava mascareta.

Terrasses dels bars a la zona dels Vins de Lleida Festa Major 2021 @AnnaBergaL'ambient de la Festa Major de Maig es va traslladar aquest diumenge també a terrasses i interiors de bars i restaurants de la ciutat. Especialment, a les terrasses de locals d'oci nocturn, que a la ciutat poden obrir com a bars ja que la Paeria va aprovar l'any passat un canvi provisional de llicència. Molta gent però, també va aprofitar  per anar a restaurants, que després de quatre mesos han tornat a servir sopars. A la zona dels vins la majoria de locals van optar per obrir, encara que l'afluència de clients ha estat desigual.

El sector celebra recuperar els sopars

La Federació d'Hostaleria de Lleida celebra l'allargament de l'horari de bars i restaurants "després de tant temps aturats treballant a mitja jornada". "Ja fa dies que sembla que tot el que hem estat fent va a bon port i estem molt contents", ha indicat a l'ACN el seu president, Josep Castellarnau.

El  sector té ganes de treballar i de guanyar-se la vida i ha indicat que poder tornar a servir sopars és un alleugeriment" i un pas més cap a la normalitat, també considera que la gent no sortirà a sopar campi qui pugui sinó que ho farà de manera progressiva

Taules en un restaurant de Lleida, la primera nit que els restaurants poden obrir fins les 23 @AnnaBerga

La Guàrdia Urbana reforça el dispositiu

La programació de la Festa Major continua fins dimarts i per aquest motiu la Guàrdia Urbana de Lleida, i els Mossos d'Esquadra han reforçat el dispositiu d'aquesta nit amb la previsió que hi pugui haver més gent al carrer. El sotsinspector del cos, Joan Carles Moreno, ha indicat que han intensificat els controls i que han augmentat el nombre de patrulles, d'unes 6 a 14, "com si fos un Cap d'Any o una vetllada de Sant Joan".

Comentaris