Lleida pren mesures per fer front al pic de calor

El consistori ha ampliat per aquest dijous l'horari de tancament de les piscines municipals, que serà a les 21.00 hores, en comptes de les 19.30 hores i ha desplegat la xarxa de refugis climàtics d'interior, amb bona part dels centres cívics, equipaments culturals i llars de jubilats de la ciutat

 

Banyistes refrescant-se de la calor a les piscines municipals de Balàfia de Lleida

Data de publicació: dijous 10 d’agost del 2023, 13:45

Localització: Lleida

Autor: Ignasi Gómez
photo_camera Banyistes refrescant-se de la calor a les piscines municipals de Balàfia de Lleida - Foto: Ignasi Gómez (ACN)

La Paeria de Lleida té a disposició de la ciutadania 61 refugis climàtics, que inclouen equipaments climatitzats així com zones exteriors ombrejades, i ha ampliat l'horari de les piscines municipals fins a les nou del vespre per fer front al pic de calor d'aquest dijous, amb temperatures que preveuen superar els 40 graus. En paral·lel, els serveis socials intensifiquen l'atenció a gent gran, persones i famílies vulnerables, i també revisen si cal atendre nous usuaris. Per la seva part, la brigada municipal ha reorganitzat el seu pla de treball per actuar en espais ombrejats i, si cal, farà tasques organitzatives al magatzem. "Aquí no ha de patir ningú", ha dit l'alcaldessa accidental de Lleida, Begoña Iglesias.

Bona part dels centres cívics, equipaments culturals i llars de jubilats de Lleida serveixen aquest dijous com a refugis climàtics d'interior davant el repunt de les temperatures, que preveuen superar els 40 graus i fins i tot podrien enfilar-se fins als 42 al llarg del dia.

L'alcaldessa accidental de Lleida, Begoña Iglesias, ha explicat que la climatització d'aquests espais és un "avantatge" que es vol posar a disposició de tothom qui ho necessiti durant aquest episodi de calor intensa


Les llars de jubilats se sumen enguany al gruix de refugis climàtics d'interior de Lleida. La Paeria vol que la gent gran pugui conèixer i disposar d'un equipament climatitzat de referència per refrescar-se de la calor, i alhora ho faci "amb companyia", segons ha indicat Iglesias. A banda, la ciutat disposa també de desenes d'espais verds o ombrejats, com els Camps Elisis, el Parc de l'Aigua o el carrer Doctora Castells de Cappont, que poden servir per refugiar-se de les altes temperatures.

En aquest sentit, l'alcaldessa accidental de Lleida ha recorregut aquest matí part del barri de Cappont per observar les obres que s'hi estan duent a terme a càrrec de la brigada municipal. Els treballadors han reorganitzat per aquest dijous el seu pla de treball, i en les hores de més calor es dedicaran a fer petites actuacions en espais ombrejats. Igualment, "si la temperatura és difícil de suportar per treballar al carrer, preveuen desplaçar la seva feina al magatzem i planificar les tasques dels pròxims dies. Aquí no ha de patir ningú", ha remarcat Iglesias.

A més, com ja es va realitzar en l'anterior episodi de calor, el consistori ha ampliat aquest dijous l'horari de tancament de les piscines municipals, que serà a les 21.00 hores, en comptes de les 19.30 hores. "Hem de facilitar a les persones que ho necessiten que es puguin refrescar, sobretot les que vieun en llars on no els funciona o no tenen sistemes de refrigeració", ha expressat l'alcaldessa accidental de Lleida.

Una mesura que diversos banyistes han celebrat, ja que consideren que la calor d'avui és intensa i a la tarda es pot allargar fins ben entrat el vespre. En aquest sentit, la Nerea i la Isis són dues usuàries de les piscines municipals de Balàfia que han aprofitat aquest matí per refrescar-se a les instal·lacions i no descarten tornar a la tarda, ja que l'ampliació d'horari els dona l'opció d'allargar l'estança fins ben entrat el vespre davant d'una calor que preveuen "insuportable".

En paral·lel, els serveis socials de Lleida han reforçat la comunicació amb la ciutadania amb consells i mesures preventives per fer front a la calor. Així mateix, es fa un seguiment especial als col·lectius més vulnerables, com persones grans, malaltes o usuaris, a través de trucades telefòniques i assistència a domicili. També es treballa per detectar nous casos de persones vulnerables que necessitin atenció.

Comentaris