22.05.2022 |

L'11a edició de Lleida Expo Tren viatja a la capital del Segrià

Una edició que comptarà amb 42 maquetes i fotografies inèdites del Cremallera de Montserrat
Autoritats i organitzadors abans de la presentació de l'11a edició del saló Lleida Expo Tren ©Fira de Lleida
Autoritats i organitzadors abans de la presentació de l'11a edició del saló Lleida Expo Tren ©Fira de Lleida
L'11a edició de Lleida Expo Tren viatja a la capital del Segrià

Prop de mig miler de participants professionals s'han acreditat per tal de participar en el saló que figurarà Lleida Expo Tren aquest 14 i 15 de maig. La capital del Segrià torna a ser la capital del modernisme ferroviari després d'irrompre dos anys d'edició per la pandèmia. La mostra s'establirà als pavellons 3 i 4 de la Fira de Lleida, ocupant 8.000 metres quadrats de superfície i 48 expositors comercials procedents dels estats d'Alemanya, Àustria, França, Japó i Suïssa. També, aquesta edició comptarà amb la 7a Trobada Indoor de Modelisme Tripulat que s'establirà en un gran circuit de més de 250 metres de vies i una dotzena de reproduccions de locomotores de vapor i elèctriques a gran escala de diferents associacions i aficionats particulars. 

Lleida Expo Tren és la mostra internacional anual dedicada al lleure i el modelisme ferroviari més important de l'estat espanyol i del sud d'Europa. "El certament espera rebre uns 12.000 visitants d'edats diverses, des d'amants dels trens a aficionats al maquetisme o simplement gent curiosa", ha anunciat el paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, a més de reivindicar el paper fonamental de la fira en el sentit econòmic.

La fira exposarà 42 maquetes i aplegarà 30 clubs i associacions. Enguany, la mostra acull "El Cremallera de Montserrat 1892-1957", a càrrec de Joan Solé i amb la col·laboració dels arxius d'Antoni Nebot, David Blasco i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Aquesta obra es completa amb 100 fotografies inèdites de caire històric de la popular línia ferroviària.

L'organitzador del saló, Raül Valls, ha esmentat que el saló tornar a celebrar "la complicitat total dels expositors comercials i dels maquetistes participants". I ha valorat l'increment de la participació per part del territori francès, amb la presència de quatre clubs importants que portaran a Lleida maquetes inèdites al territori català.

L'entrada a la Lleida Expo Tren serà el dissabte de 10.00 hores a 20.00 hores i el diumenge de 10.00 hores a 14.00 hores. El saló l'organitzen la revista Más Tren, amb el suport de la Fira de Lleida i l'Ajuntament de Lleida

L'11a edició de Lleida Expo Tren viatja a la capital del Segrià
comentaris