22.05.2022 |

DEL 6 A L'11 DE MAIG

Lleida s'engalana per gaudir la seva Festa Major més popular

El Ball de Valencians o la presentació de la nova Àliga de la ciutat, entre les més de 100 activitats que configuren la programació de la festa gran de la capital ponentina

Torna la Festa Major de Lleida amb un centenar d'activitats.
Torna la Festa Major de Lleida amb un centenar d'activitats.
Lleida s'engalana per gaudir la seva Festa Major més popular

La ciutat de Lleida ja està a punt per acollir la Festa Major de Lleida 2022, que tornarà a omplir els seus carrers i places del 6 a l’11 de maig amb més d’un centenar d’activitats, concerts i cultura popular.

El cartell és una il·lustració de Sopa Graphics i reflecteix la il·lusió col·lectiva de recuperar plenament aquesta celebració

La cultura popular i tradicional serà la gran protagonista d'aquesta celebració -especialment els dies 10 i 11, Sant Anastasi-, i aproparà a la ciutadania un conjunt destacable de novetats, amb la consolidació del Seguici i els nous elements que s’hi incorporen.

Descarrega el programa de la Festa Major de Lleida clicant en aquest enllaç

Al Seguici, destaca la incorporació del Ball de Valencians, que es presentà el desembre passat a la Seu Vella i que ve de la mà de l'Esbart Arrels de Lleida. També la reincorporació de la figura de les trompetes que s'uneixen a les trampes; i la recuperació del Toc del Pregó de Lleida, recollit en la partitura 'La Crida' de Luis Carreras, un foxtrot que l’autor dedicà a l’Ajuntament.

Seguint amb la cultura popular, aquesta Festa Major de Lleida incorporarà una nova Àliga de la ciutat, una de les figures més esteses i emblemàtiques entre el bestiari festiu català, després de les figures de dracs i bèsties de foc. Aquesta es presentarà en públic el dia 7 de maig  i s’incorporarà ja al Seguici dels dies 10 i 11.

La música serà un altre gran puntal de la Festa Major de la ciutat, que tornarà en format concert als Camps Elisis com l’escenari central

Estopa, Els Catarres, Zoo, Ginestà, La Fúmiga, Fuel Fandango, Auxili, The Tyets o el talent local de Sexenni, entre altres, visitaran Lleida en aquests dies de Festa Major.

Els lleidatans i lleidatanes també podran gaudir dels espectacles familiars 'La llebre i la tortuga', 'Big Chicken', o 'Secrets'; sessions de contacontes a la Seu Vella, visites guiades, el 72è Concurs de Colles Sardanistes de Lleida, el 36è Festival Folklòric de Lleida, el Correfoc, la Diada Castellera, el Festival de Cultura Urbana i la tradicional Batalla de les Flors.

Lleida s'engalana per gaudir la seva Festa Major més popular
comentaris