Lleida tindrà nova estació d'autobusos a finals de 2024

Un ple extraordinari previst la setmana vinent valorarà l'aprovació provisional dels canvis urbanístics per fer possible la nova terminal a l'edifici dels Docs, al costat de la del ferrocarril

Estació Lleida Pirineus
photo_camera Estació Lleida Pirineus

Lleida podria gaudir de la nova Estació d'Autobusos a finals del 2024.

Això serà possible després que la Comissió Informativa de polítiques de la Gestió urbanística, habitatge i transició ecològica doni compte de la proposta d'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General per tal de fer possible ubicar aquesta infraestructura a l'edifici dels Docs i el seu entorn a la plaça Ramon Berenguer IV.

Aquest expedient es trametrà per a la seva aprovació en un ple extraordinari que tindrà lloc la setmana vinent

La nova estació d'autobusos, que vol impulsar l'ús del transport públic amb la seva connexió directa amb les noves Rodalies ferroviàries de Lleida, se sumarà a la transformació de la zona de la Rambla Ferran i Príncep de Viana on s'afegeix la instal·lació del Museu Morera, a l'antic edifici de l'Audiència.

Amb la modificació esmentada, la capital del Segrià serà la titular de La Meta obrint la possibilitat de recuperar aquest espai i aturar la seva degradació.

Les obres de la nova Estació d'Autobusos haurien d'estar enllestides al final de l'any 2024, per la qual cosa caldrà una inversió de la Generalitat d'uns 30 milions d'euros que properament es licitarà

La proposta contempla la modificació de la qualificació urbanística dels terrenys al voltant dels Docs i la Farinera La Meta, per ampliar-hi el sòl per a equipament comunitari, que passarà de 4.947,55 a 13.509,59 m², permetent així que s'hi pugui bastir la nova estació.

A canvi, mitjançant el conveni de gestió urbanística, els propietaris privats d'aquest sector cedeixen la seva titularitat a l'Ajuntament i veuen compensats els aprofitaments urbanístics que tenien allí en un altre àmbit, a Copa d'Or, a l'avinguda del President Josep Irla, núm. 2. En aquesta zona, es preveu la construcció de 102 habitatges de renda lliure i 152 de protecció oficial.

Comentaris