06.12.2022 |

24 DE NOVEMBRE

Lleida ultima els detalls del Xè Memorial Hortènsia Alonso Veiga

Aquesta cita debatrà les violències masclistes en el context de crisi global

Presentació del Xè Memorial Hortènsia Alonso Veiga
Presentació del Xè Memorial Hortènsia Alonso Veiga
Lleida ultima els detalls del Xè Memorial Hortènsia Alonso Veiga

El Xè Memorial Hortènsia Alonso Veiga centrarà l’atenció en les violències masclistes en l’actual context de crisi, en què conflueixen situacions d’emergència sanitària i humanitària i crisis econòmica i social.

El Memorial consistirà en una taula de debat amb les aportacions de tres entitats que treballen des de diferents perspectives les situacions de violència masclista per aportar-hi una mirada global i des del dia a dia davant dels reptes actuals.

La periodista Rosa Maria Calaf Solé presentarà i moderarà les intervencions d’aquesta taula, que es farà el 24 de novembre, de 09.30 a 12.00 hores, al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, del Campus de Cappont, de la Universitat de Lleida

Les ponents de la jornada abordaran la gestió de les dificultats afegides, l’adequació dels recursos a situacions sobrevingudes i les bones pràctiques transferibles i els aprenentatges.

Començarà la seva exposició la responsable dels programes de Dones, Cures i Violències de Creu Roja Catalunya, Gemma Roces Bellmunt. Seguirà la directora de l’Àrea de Violències de la Fundació Surt, Cova Álvarez Díaz i acabarà les intervencions la directora de Dones amb Empenta i responsable de l’Àrea de violències masclistes, Nati Veraguas Aguilera.

Hortènsia Alonso Veiga (1953-2010) fou una docent i política destacada a l'esfera lleidatana que ja als anys 70 publicava cartes a la premsa sobre violència masclista

L’acte començarà amb el record vers l’Hortènsia Alonso Veiga, a càrrec dels seus familiars, el Grup Feminista de Ponent – dones Lleida i Marea Lila. Després de les intervencions, hi haurà temps de debat per a les persones assistents que hi vulguin participar.

L’assistència és gratuïta, amb inscripció prèvia. L’acte es podrà seguir en línia a l’apartat de retransmissions del web de la UdL.

Xè Memorial Hortènsia Alonso Veiga

La jornada s’inclou en el marc dels actes de commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i està coorganitzat per l’Ajuntament de Lleida, el Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL i la Creu Roja Lleida.

A més, hi col·laboren Marea Lila i Grup de Dones Lleida, amb el suport de l’Institut Català de les dones i el Ministeri d’Igualtat.

El Memorial Hortènsia Alonso Veiga està adreçat a personal tècnic, professionals de tots els àmbits d’atenció a dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista, així com a estudiantat i professorat de qualsevol titulació que tinguin interès en l’abordatge d’aquesta matèria

Lleida ultima els detalls del Xè Memorial Hortènsia Alonso Veiga
comentaris