La Cooperativa Obrint Portes rep les claus del cinquè edifici de masoveria urbana a Lleida

La cooperativa lleidatana facilitarà l'accés a l'habitatge a tres joves que es troben en risc d'exclusió residencial
El regidor Jaume Rutllant lliurant les claus al president de la cooperativa Obrint Portes, Enric Morros ©Mario Gascón
photo_camera El regidor Jaume Rutllant lliurant les claus al president de la cooperativa Obrint Portes, Enric Morros ©Mario Gascón

L'Empresa Municipal d'Agenda Urbana (EMAU) i la Cooperativa Obrint Portes han entregat a tres joves en risc d'exclusió residencial, les claus del cinquè edifici de Lleida amb visió de projecte de masoveria urbana. Els joves habitaran aquest cinquè edifici de la ciutat a canvi d'adequar-lo per viure-hi, i així, commutar les hores treballades per renda de lloguer.

El pis es destina a l'ús compartit de joves usuaris en risc d'exclusió residencial, amb dificultats per accedir al mercat immobiliari

L'habitatge en qüestió s'ubica al carrer Àger, al barri de la Bordeta i inclou la gestió de la reforma integral de l'immoble, executant les obres de reparació, manteniment i millores necessàries. Des d'Obrint Portes han explicat que el contracte de cessió és de tres anys, amb dos d'ampliació, i que aquest procés també inclou un servei de mediació per solventar qualsevol conflicte que pugui aflorar entre els convivents.

Per altra banda, els joves masovers han rebut assessorament professional, ja que aquests han realitzat tasques com la instal·lació de la calefacció, la caldera, entre altres actuacions: "hem invertit 180 hores en uns sis mesos i aquestes compensaran el lloguer dels primers mesos", assenyala el president de la cooperativa, Eric Morros.

La masoveria urbana

L'EMAU va publicar el març de 2022 el concurs per al servei de gestió d'un projecte de masoveria urbana en un habitatge de la seva propietat per destinar-lo a l'allotjament compartit de joves menors de 30 anys que es trobin en risc d'exclusió residencial. El concurs el va guanyar la cooperativa Obrint Portes. 

Cooperativa Obrint Portes

Aquest projecte té tres objectius principals. El primer rau a facilitar l'accés a un habitatge digne per a joves en dificultats per accedir al mercat lliure d'habitatge mitjançant les obres necessàries per a la seva habitabilitat; el segon pretén augmentar l'oferta d'habitatges de lloguer assequible; i el tercer tracta de promocionar la masoveria urbana com a una alternativa a l'accés convencional a l'habitatge. 

Comentaris