24.10.2021 |

En marxa el Pacte del Temps de Lleida, a favor d'uns horaris més saludables i eficients

El 2016, Lleida va ser una de les primeres ciutats de Catalunya a organitzar una Diada per a la Reforma Horària

En marxa el Pacte del Temps de Lleida, a favor d'uns horaris més saludables i eficients

Ahir dilluns 26 de juliol va tenir lloc, en format virtual, la presentació del Pacte del Temps a Lleida, un projecte que té com a objectiu assolir uns horaris més saludables, igualitaris i eficients.

La Paeria de Lleida i la Barcelona Time Use Initiative For a Healthy Society van signar a finals del 2020 un acord de col·laboració per organitzar el Pacte de Temps a la ciutat, amb la finalitat d’adaptar els horaris actuals a uns temps més humans i cívics

L’acord té com a objectiu avançar cap a una nova cultura del temps que permeti equilibrar la vida personal i laboral i aconseguir fer realitat la reforma horària.

En la sessió han intervingut la coordinadora del projecte, Anna Costa, i el facilitador de la sessió, Xavier Peralta, que han presentat el procés, la metodologia i el context de la iniciativa. Així mateix, també s’han abordat les primeres propostes de mesures i idees força per avançar cap a la consecució dels objectius del Pacte del Temps.

El 2016, Lleida va ser una de les primeres ciutats a Catalunya a organitzar una Diada per a la Reforma Horària amb l’eslògan 'Temps per a tot, temps per a tothom'

Els tres objectius principals del Pacte del Temps són recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món; impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i productius; i recuperar el fus horari GMT que ens correspon per situació geogràfica.

En marxa el Pacte del Temps de Lleida, a favor d'uns horaris més saludables i eficients
comentaris