23.10.2021 |

Més de 1.500 infants lleidatans gaudeixen dels casals municipals d'estiu

Ho fan amb tres propostes ludicoeducatives, segons la seva edat
Infants gaudint de l'Estiu de Joc, a Lleida.
Infants gaudint de l'Estiu de Joc, a Lleida.
Més de 1.500 infants lleidatans gaudeixen dels casals municipals d'estiu

El passat dilluns 5 de juliol van començar a Lleida els casals municipals 'Estiu de Petits' i 'Estiu de Joc', una proposta ludico-educativa que amenitzarà els mesos de juliol i agost a 1.584 nenes i nens.

'Estiu de Petits' és un projecte de lleure educatiu que s'adreça a infants d’1 i 2 anys, i que vol contribuir a la conciliació familiar. Es pretén aconseguir que els petits gaudeixin de diferents activitats lúdiques i educatives que contribueixin al seu desenvolupament maduratiu i al seu procés de socialització, i alhora segueixin amb els hàbits personals i socials, d’higiene, horaris, alimentació i d’aprenentatge.

L'experimentació, l’estimulació, els contes, l’expressió plàstica, la música, o el teatre són algunes de les seves activitat, així com les sortides a la natura.

Els llocs on es fa l’Estiu de Petits són: l’Escola bressol Parc de Gardeny, l’escola Camps Elisis i l’Escola bressol del Secà

Pel que fa als projectes 'Estiu de Joc' i 'Estiu de Joc 2', es tracta de dos recursos de lleure educatius per a infants de 3 a 11 anys, i de 12 a 14 anys, respectivament

Les activitats d''Estiu de Joc' tenen com a objectiu treballar l’educació d’hàbits i de valors, com la companyonia, la participació, la cooperació, l’escolta activa, la solidaritat, la comprensió dels altres i les relacions entre iguals, així com estimular globalment les capacitats dels infants.

Les d''Estiu de Joc 2' volen potenciar la participació en el temps de lleure, treballar els hàbits d’autonomia, responsabilitat, constància, compromís, l’escolta activa, fomentar la imaginació i la creativitat en aquests infants i fer un grup heterogeni, per fomentar la coneixença entre joves de diferents barris i condicions socioeconòmiques.

Els llocs on es realitza l''Estiu de Joc' són les escoles Joc de la Bola, Camps Elisis, Països Catalans, El Vilot de Sucs (només durant el juliol, sense menjador i a partir de 2 anys) i l’escola Josep Manyé de Raimat (només durant l’agost, sense menjador i a partir de 2 anys).

Pel que fa a 'Estiu de Joc 2', són l'escola Països Catalans i Camps Elisis, amb un grup de 10 nois i noies durant el mes de juliol.

Tant a l’'Estiu de Petits' com a l’'Estiu de Joc' s’aplica la normativa sanitària que marca el PROCICAT, en relació a la COVID-19

Més de 1.500 infants lleidatans gaudeixen dels casals municipals d'estiu
comentaris