Mireia González Antó, Carla Mallol i Núria Vilà, guanyadores del XVII Premi Mila de Periodisme

L'acte de lliurament tindrà lloc el proper dijous 7 de març, a les 18 h, a l'Escola d'Art Municipal
large
photo_camera El jurat va acordar per unanimitat concedir tres premis, un en categoria de Premsa escrita i dos en categoria Mitjans digitals -Foto: ©Col·legi Periodistes Lleida

La quarta tinenta d'alcaldia i regidora de Polítiques Feministes de l'Ajuntament de Lleida, Carme Valls, i la presidenta del Col·legi de Periodistes - Demarcació de Lleida, Laura Alcalde, van anunciar aquest dijous els noms de les persones guanyadores de la dissetena edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Les guardonades són Mireia González Antó, en la categoria de premsa escrita, i Carla Mallol i Núria Vilà, en la de mitjans digitals. Es van declarar desertes les categories de Fotoperiodisme i d'Audiovisual, ja que els reportatges presentats no van complir amb les expectatives d'aquestes categories.

Aquest certamen té l'objectiu d'impulsar les polítiques de promoció de la dona de manera transversal mitjançant la difusió dels treballs periodístics guardonats en els mitjans de comunicació. En l'actual edició, s'han presentat 18 treballs.

El jurat l'han integrat Carme Valls Llaràs, regidora de Polítiques Feministes i presidenta del Jurat; Laura Alcalde Cañizares, presidenta del Col·legi de Periodistes de Lleida; Pasión Gador Romero García, consellera del Consell Municipal de les Dones; Noèlia Casellas González, periodista lleidatana col·legiada; Montse Virgili Treig, periodista guardonada en la XVI edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos Domínguez, tècnica de Polítiques d'Igualtat de la Regidoria de Polítiques Feministes de l'Ajuntament de Lleida. Aquest jurat va acordar per unanimitat concedir 3 premis, un en categoria de Premsa escrita i dos en categoria Mitjans digitals:

En la categoria de Premsa escrita al reportatge Próxima estació: Mart, de Mireia González Antó, publicat a La Magrana Cultura Contemporània, el març de 2023.

En la categoria Mitjans Digitals, el premi va recaure en elpremi al reportatge Pobresa menstrual, una violència invisible i envoltada d'estigmesde Carla Mallol Marín, publicat a La Directa SCCL, el 20 de novembre de 2023.

També, en categoria Mitjans Digitals es va concedir premi al reportatge La violencia contra las mujeres en Irak es alta: se las mata fácilmente. El suicidio también es preocupante, de la periodista Núria Vilà Coma, publicat a la Revista CTXT, el 21 de juny de 2023.

El Jurat va voler agrair la participació i. sobretot, ha insistit en la importància de mantenir aquest premi per visibilitzar totes les lluites feministes i el camí que encara queda per recórrer en la igualtat efectiva. Va animar totes les persones que treballen en els diferents mitjans de comunicació a continuar investigant i elaborant reportatges al llarg de l'any i no només en dates senyalades com el 8M o el 25N. 

Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria. Els accèssits no tenen dotació econòmica, però són un reconeixement a la tasca dels i les professionals i la qualitat dels treballs.

L'acte de lliurament del XVII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida tindrà lloc el proper dijous 7 de març, a les 18 h, a l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol, en el marc dels actes organitzats per l'Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Comentaris