27.11.2021 |

Multen vuit persones per un acte de Fruita amb Justícia Social i CGT a Lleida

Els afectats denuncien la repressió de Paeria i Generalitat, i defensen la legalitat de l'acció en tractar-se d'activitat sindical

Membres de la plataforma Fruita amb Justícia Social davant de la Paeria de Lleida
Membres de la plataforma Fruita amb Justícia Social davant de la Paeria de Lleida
Multen vuit persones per un acte de Fruita amb Justícia Social i CGT a Lleida

El Departament d'Interior ha iniciat un procediment sancionador contra vuit persones que el 17 de maig del 2020 participaven en una roda de premsa convocada per Fruita amb Justícia Social i la CGT a la plaça Paeria de Lleida per denunciar "vulneracions" dels drets dels temporers durant el confinament decretat amb l'estat d'alarma.

Aquell dia, la Guàrdia Urbana de Lleida va aixecar acta de denúncia als assistents

Des de la plataforma denuncien la "repressió" de la Paeria i la Generalitat i defensen que l'acció tenia "cobertura legal" en tractar-se d'una activitat sindical, emparada per la CGT.

Sis de les vuit persones multades amb 300 euros cadascuna són membres de Fruita amb Justícia Social, mentre que les altres dues són dos temporers vingudes a la ciutat per la campanya de la fruita i que dormien al carrer. Totes elles participaven en una roda de premsa convocada per aquesta plataforma i la CGT el 17 de maig del 2020 mentre era vigent el confinament decretat amb el primer estat d'alarma per la covid-19.

Durant aquella acció, van "denunciar que uns 200 temporers dormien als carrers de Lleida i sol·licitar a la Paeria i la Generalitat que activessin un protocol de protecció i les allotgessin perquè poguessin protegir-se de la covid-19", segons ha explicat una de les portaveus de Fruita amb Justícia Social, Gemma Casal.

L'advocada Esther Sancho ha assenyalat que l'acció convocada per Fruita amb Justícia Social i la CGT comptava "amb tota a cobertura legal" ja que "no suposava un incompliment de l'estat d'alarma en tractar-se d'una activitat essencial, com és la l'activitat sindical, la qual està exceptuada de les restriccions de mobilitat en base al Reial Decret 463/2020", ha assegurat Sancho.

Les persones afectades preveuen presentar en els pròxims dies al·legacions sol·licitant a Interior l'arxivament de les denúncies. En cas que això no acabi succeint, ja han anunciat iniciaran un procediment judicial.

Multen vuit persones per un acte de Fruita amb Justícia Social i CGT a Lleida
comentaris