Ruta que indaga en els origens i els potencials agraris dels sòls de l'Horta de Lleida

L'itinerari va començar a la Cerdera i va finalitzar a Rufea, després d'haver visitat les partides de Torres de Sanui i la Caparrella
Activitat realitzada amb un total de 25 persones ©AjLleida
photo_camera Activitat realitzada amb un total de 25 persones ©AjLleida

El programa Ecoactivitats impulsat per la Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida va organitzar el diumenge 24 d'abril, una ruta que explorava els sòls de l'Horta de Lleida i les seves propietats per l'ús agrari que començava a la Cerdera i acabava a Rufea

L'activitat va ser dirigida per l'agrònom, edafòleg i actualment director del Parc Científic Agroalimentari, Miquel Aran i hi van participar un total de 25 persones, que van poder desplaçar-se amb autobús per tal de poder complimentar una ruta que s'iniciava a un mirador excepcional de l'Horta, la Cerdera, i que a la vegada va servir per explicar la formació geològica dels turons a la plana

Durant el recorregut, van apreciar els diferents tipus de sòls que conformen la zona, tot detallant les condicions que presenten pel benefici agrari, característic de l'Horta de Lleida.

La visita va comptar amb la col·laboració de la Sociedad Española de Ciencia del Suelo (SECS) i la Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA). 

Comentaris