El nou bar del Turó de la Seu Vella reobre recuperant el nom de 'La Sibil·la'

Funcionarà com a restaurant i cafeteria en horari ininterromput des de les 8.30 fins a l'hora de tancament, amb una carta basada en productes de proximitat i de temporada

La decoració del local inclou imatges de la ciutat, com aquesta dels Gegants -  Foto: cedida per la Paeria de Lleida
photo_camera La decoració del local inclou imatges de la ciutat, com aquesta dels Gegants - Foto: cedida per la Paeria de Lleida

El nou bar del Turó de la Seu Vella obre les portes aquest dijous recuperant el nom de La Sibil·la. Oferirà servei continuat de cafeteria i restauració des de les 8.30 del matí fins a l'hora de tancament, que ara està establerta a les 00.30 per la normativa sanitària contra la Covid-19, segons ha explicat el seu responsable, Jordi Alsinet, de l'empresa Aradi Capital.

L'alcalde accidental, Toni Postius, va destacar aquest dimecres la importància de disposar de serveis com el d'hostaleria per a seguir potenciant la Seu Vella i el seu potencial turístic. "Vull agrair a aquesta empresa que hagin decidit assumir aquest repte de tornar a posar en marxa un equipament emblemàtic de la ciutat, amb el seu nom original de la Sibil·la, conegut per tothom. És un espai molt estimat i amb unes vistes increïbles i també molt necessari per al Consorci del Turó, perquè complementa moltíssim el monument més emblemàtic que tenim", va afirmar, i va animar a la ciutadania a conèixer-lo.

Per la seva banda, Alsinet va destacar que la seva voluntat és "tornar a donar revolada a un petit restaurant que tothom coneix, per a donar servei a tots els lleidatans i lleidatanes".

Oferiran esmorzars, dinars i sopars amb una carta basada en productes de temporada de qualitat i de proximitat, amb una presència especial dels procedents de l'Horta de Lleida

L'adjudicació del servei s'ha fet de forma directa, després que quedés desert el concurs públic organitzat. Aquest nou procediment "ha permès agilitzar el procés per tal que, ara a l'estiu, ja es pugui donar servei de bar i terrassa a la Seu Vella", va destacar Postius.

L'adjudicació directa es fa amb les mateixes condicions de la licitació inicial, una cessió a precari d'aquest espai de 400 m² per a l'explotació del servei de bar per un període de 6 mesos, prorrogables 12 mesos més (18 en total), i amb un preu de 4.500 euros per semestre. La voluntat de l'Ajuntament, va afegir l'alcalde accidental, és que un cop resolts els problemes de titularitat dels terrenys –amb un acord de cessió amb el Bisbat de Lleida que s'està acabant de tramitar– es pugui fer una concessió més llarga que doni estabilitat a l'oferta de restauració al Turó.

Nou horari de tancament del recinte

Amb la posada en marxa del bar a partir de demà, el Consorci del Turó modificarà l'horari de tancament del recinte, per a permetre l'ús de l'aparcament a les persones que hi vagin. Així, l'horari de tancament passa de les 23.00 a les 00.30 hores.

comentaris