El nou govern de Lleida s'estructurarà en cinc grans àrees i tindrà quinze regidories

El ple del cartipàs se celebrarà divendres

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la presentació de la proposta de cartipàs municipal

Data de publicació: dimarts 27 de juny del 2023, 17:09

Localització: Lleida

Autor: Anna Berga
photo_camera L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la presentació de la proposta de cartipàs municipal - Foto: Anna Berga

El nou govern de Lleida, liderat per Fèlix Larrosa (PSC), s'estructurarà en cinc grans àrees i tindrà un total de quinze regidories i cinc comissions. La proposta del cartipàs municipal, que Larrosa va presentar aquest dimarts, redueix el nombre de tinències d'alcaldia, que passa de set a quatre, així com també redueix un 25% el pressupost dels càrrecs electes i un 5% el dels eventuals i directius. Es mantenen els salaris dels regidors, amb alguns ajustos per arrodoniments i també es conserva la figura de cap de l'oposició, però sense cap impacte econòmic ni de protocol, segons ha explicat Larrosa.

El ple del nou cartipàs municipal se celebrarà aquest divendres, 30 de juny

L'estructura de govern que preveu el nou cartipàs s'estructura en cinc grans àmbits: La Ciutat del Bon Govern; la Ciutat Justa; la Ciutat Saludable; la Ciutat de les Oportunitats, i la Ciutat Segura. De la feina feta en aquestes àrees se'n donarà compte a les cinc comissions informatives de caràcter permanent que es creen. A més també hi haurà dues comissions especials, de Transparència i de Comptes, i una comissió participativa de l'Horta.

Pel que fa a la composició del govern, s'estructura en quinze regidories que comandaran els nou edils del grup del PSC-Units, qui governarà en minoria

En concret, Begoña Iglesias serà la primera tinent d'alcalde i assumirà les regidories d'Agenda Urbana i Espai Agrari i Sostenibilitat; Carlos Enjuanes serà el segon tinent d'alcalde i assumirà Acció i Innovació Social i Participació i Drets Civils; Cristina Morón serà la tercera tinent d'alcalde, amb competències en Seguretat, Mobilitat i Civisme; Carme Valls serà la quarta tinent d'alcalde i responsable de Bon Govern i Polítiques Feministes; Anna Miranda gestionarà l'àmbit de Persones grans, Salut i Consum; Pilar Bosch serà la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat; Xavi Blanco portarà les regidories de Joventut, Educació i Ocupació, Festes i Igualtat; mentre que Jackson Quiñonez serà el responsable de les regidories d'Esports i Cooperació.

Participació ciutadana

Pel que fa a la participació ciutadana, s'estructurarà a partir dels Consells de Barri, on es debatran els temes relatius a cada barri, i el Consell de Ciutat. Els regidors de barri seran els presidents dels Consells de Barri. En aquest sentit, Larrosa va explicar que assumirà la presidències dels consells dels barris del Centre Històric i de Magraners, "amb la vocació que el Centre Històric ha de ser el cor de la ciutat i bategar amb força, i això requereix polítiques decidides, transversals i sota el lideratge de la primera autoritat de la ciutat".

Larrosa va destacar que el nou govern tindrà un cost inferior en un 25% al del mandat anterior pel que fa als càrrecs electes i un 5% més baix quant als càrrecs eventuals i directius

Reducció del nombre de càrrecs

El nombre de càrrecs eventuals es redueix i passa de 25 a 22. "La meva vocació era que aquest govern no costés ni un cèntim més", va assenyalar el paer en cap, qui va indicar que això ha estat possible gràcies a la reducció de tinències d'alcaldia, dedicacions exclusives i càrrecs.

Comentaris