El nou Museu Morera de Lleida s'inaugurarà de manera oficial el 20 d'abril

L'equipament havia d'obrir abans d'acabar el 2023
Façana de l'edifici del nou 'Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida' situat a Rambla Ferran

Data de publicació: dissabte 03 de febrer del 2024, 10:34

Localització: Lleida

Autor: Redacció
photo_camera Façana de l'edifici del nou 'Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida' situat a Rambla Ferran - Foto: ACN

El nou Museu Morera de Lleida s'inaugurarà de manera oficial el 20 d'abril amb un acte institucional amb les diferents administracions que han participat en la posada en marxa de l'edifici situat a Rambla Ferran. Tot i això, persones dels àmbits de la cultura, el turisme i l'educació, així com persones amb necessitats especials coneixeran l'edifici i la proposta museogràfica en visites programades a partir de la segona quinzena de febrer. Les visites inicials permetran que diferents col·lectius puguin fer una valoració prèvia de l'espai i assegurar-ne l'accessibilitat. L'equipament havia d'obrir abans d'acabar el 2023.

L’exposició inaugural inclourà entre 450 i 470 peces, documentació i material d’arxiu que reflectirà la memòria artística i cultural de la Lleida del segle XX i XXI

La intervenció arquitectònica que s’ha dut a terme al nou espai ha permès reconfigurar i reformular l’edifici, d’uns 3.500 metres quadrats distribuïts en sis plantes, per dotar-lo d’una nova singularitat. En aquest sentit, la museografia és flexible, modular i plenament accessible com a elements identificadors del nou Museu. Les prospeccions arqueològiques van treure a la llum noves restes de les antigues adoberies datades del segle XIII que suposen un valor afegit i han quedat incorporades al nou equipament.

Les obres han anat a càrrec de la UTE integrada per Arnó, Sorigué i Romero Polo. El procés per a la construcció del nou museu es va iniciar fa deu anys i les obres ho van fer l’abril de 2019. El pressupost dels treballs ha anat a càrrec de l’Estat, la Generalitat, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i els fons FEDER de la Unió Europea.

L’entrada en servei del nou Morera solucionarà la seva provisionalitat històrica i es posarà a disposició del públic un equipament que serà de referència per a la ciutat i per al context català i estatal. De fet, el Museu compta amb més de 5.000 obres i recorre totes les tendències artístiques dels segles XX i XXI.

Comentaris