Noves protestes d'Autobusos de Lleida a menys d'un mes del final de la concessió

La concessió a Moventis venç el 30 de juny i els treballadors i treballadores encara no saben si s'allargarà o si la Paeria de Lleida es decantarà per municipalitzar la gestió el servei

Plantilla d'Autobusos Lleida davant la seu a l'avinguda de Madrid
photo_camera Plantilla d'Autobusos Lleida davant la seu a l'avinguda de Madrid

Els treballadors i treballadores d'Autobusos de Lleida han tornat a protestar aquest 30 de maig per exigir a Moventis, l'empresa concessionària del servei de bus urbà de la ciutat de Lleida, l'increment salarial del 7% pactat en el conveni per al 2022.

El comitè d'empresa rebutja l'arbitratge sol·licitat per l'empresa al qual estan convocades les dues parts el dimarts 31 de maig al Consell de Relacions Laboral, i insisteix a reclamar a la firma que aboni a la plantilla l'augment salarial que recull el conveni

El comitè recorda que l'actual concessió venç el 30 de juny i assenyala que la Paeria de Lleida no els hagi dit encara, a menys d'un mes, si preveu prolongar-la, convocar un nou concurs o si, finalment, acaba optant per municipalitzar la gestió el servei.

Comitè d'empresa i Moventis estan citats avui a Barcelona per sotmetre's a l'arbitratge sol·licitat per l'empresa per tal d'intentar buscar un acord entre les parts.

"És un arbitratge que ni hem demanat ni volem", ha afirmat, Paco Morales, president del comitè d'empresa d'Autobusos de Lleida. "Seguim dient que l'increment està signat i que és de justícia que ens el paguin, i si no ho acabarà dient un jutge", ha assenyalat.

La plantilla va portar al jutjat social de Lleida el conflicte laboral col·lectiu amb l'empresa, després que la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya entre les parts acabés sense acord

Morales ha indicat que "l'empresa ens utilitza per pressionar la Paeria per aconseguir més anys i nosaltres cobrant el salari del 2020, amb un IPC interanual del 8%", ha afegit.     

La plantilla denuncia el silenci de l'empresa i també es mostra critica amb l'actitud de l'Ajuntament de Lleida. "Amb la Paeria, no hi hem tingut cap més trobada que la del 21 d'abril, abans de la vaga del 22", ha remarcat Morales.

Per fer visible el seu malestar, una trentena de treballadors s'ha tornat a concentrar aquest dilluns al matí i a la tarda davant de l'oficina d'atenció d'Autobusos de Lleida, a l'avinguda de Madrid, i després s'han dirigit fins a la Paeria.

Els dies 17 i 30 de juny, noves mobilitzacions de la plantilla

Des del comitè asseguren que seguiran amb les mobilitzacions i les xiulades fins que l'empresa atengui les seves demandes. Així, preveuen noves concentracions dels treballadors i treballadores els dies 17 i 30 de juny, així com traslladar les seves protestes al pròxim Ple de la Paeria, que tindrà lloc a finals de juny.  

Comentaris