07.05.2021 |
Territoris.cat

La Paeria organitza un Carnaval de Lleida virtual

Imatge_cat_47728
L'alcalde Miquel Pueyo, amb els membres de la Germandat Pau Pi.
La Paeria organitza un Carnaval de Lleida virtual

El Carnaval de Lleida d'aquest 2021 serà virtual. Enguany, atesa la situació sanitària, es planteja un programa participatiu sense perdre l’essència de la festa, mantenint les tradicions populars de la ciutat i fent una crida als lleidatans i les lleidatanes per tal que ho facin a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #CarnavaldeLleida i convidant-los a seguir-lo també a través de tots els canals de la Paeria així com del compte Festes Lleida. Així, hi haurà algunes activitats que es faran a través de les xarxes socials dels diferents col·lectius o entitats que sempre han col·laborat en aquesta festa.

Al programa del Carnaval 2021 no faltaran les activitats tradicionals com el pregó del Pau Pi, la Tupinada o la Marató de l’Ou però des d’una perspectiva adaptada a la situació de la pandèmia. En aquesta edició també es recordarà la història del Carnaval de Lleida a través de diferents imatges.
El cartell d’aquesta edició ha estat dissenyat per Elisabeth Giménez Porcel, estudiant de Gràfica Publicitària de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol.

En la presentació de les festes, el Paer en cap, que presideix el Consell Escolar Municipal, va agrair a les escoles que, enmig de l’actual pandèmia, hagin mantingut l’esperit festiu del Carnaval proposant activitats per als nens i nenes durant tot el Carnaval.

Miquel Pueyo va recordar que les festes de Carnaval tenen una llarga tradició, encarnada en el personatge del Rei de Carnestoltes, Pau Pi, que “ja era present al s. XIX, i que es recupera als anys 80, després del franquisme”. El regidor de Festes, Tradicions i Joventut, Ignasi Amor, va remarcar la voluntat de la Paeria de donar relleu, aquest any, a la figura del Rei del Carnestoltes, ampliant-ne el seu coneixement per mitjà de les xarxes socials, ja que així ho van demanar les entitats que intervenen en la preparació del Carnaval per a que la figura tradicional de Pau Pi sigui encara més coneguda.

La Paeria organitza un Carnaval de Lleida virtual
comentaris