28.09.2022 |

DIES 16 I 17 DE SETEMBRE

La Zona Alta de Lleida concentrarà la majoria d'activitats del Parking Day

Iniciativa que forma part dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat

Open Street Day de l'edició 2021. Fotografia: Ajuntament de Lleida.
Open Street Day de l'edició 2021. Fotografia: Ajuntament de Lleida.
La Zona Alta de Lleida concentrarà la majoria d'activitats del Parking Day

Els propers dies 16 i 17 de setembre, la ciutat Lleida tornarà a ser escenari d'una nova edició del Parking Day, un esdeveniment mundial que promou la recuperació de l'espai urbà que ocupen els vehicles i cedir-lo a tota la ciutadania.

Activitat que s'inclou en els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat a Lleida

El Parking Day desenvoluparà activitats a diversos punts de la ciutat, en col·laboració amb comerços i entitats. Tot i això, el nucli d'aquestes se situaran a la Zona Alta, al voltant dels carrers Bisbe Ruano, Magí Morera, Torres de Sanui i Vallcalent.

També està previst ocupar una de les illes d'estacionament del Passeig de Ronda situada entre els carrers Bisbe Irurita i Pius XII i el carrer Lluís Besa; i l'Escola Oficial d'idiomes ocuparà l'estacionament de davant del seu centre, per dur a terme activitats a càrrec d'estudiants, professorat i treballadors del centre.

A més, entitats com Mans Unides faran activitats a Blondel, i comerços esportius i de fires es col·locaran a les zones d'estacionament properes al Pont Vell, entre l'avinguda de Blondel i la Rambla Ferran.

L'espai s'ha de delimitar amb elements ben visibles, com ara tanques, palets, testos de plantes o similars

El Parking Day és un esdeveniment anual que es fa a més de 200 ciutats d'arreu del món. És una acció de ciutat educativa i reivindicativa durant la qual el vianant guanya espai de la via pública destinat habitualment a l'estacionament de vehicles.

L'objectiu del dia és que els establiments comercials ocupin una o diverses places d'estacionament per desenvolupar-hi activitats, en forma d'expositors, espais de descans, tallers, música o teatre en directe, etc.

La commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat també comptarà amb la celebració de la Pedalada Popular pels carrers de Lleida, que tindrà lloc aquest diumenge entre les 9.30 i les 11.00 hores, amb sortida i arribada a la plaça Ricard Viñes. El recorregut serà de 8 quilòmetres i no cal inscripció prèvia.

La pedalada es complementarà amb les activitats de l'Open Street Day que es concentrarà en l'espai de l'avinguda Alcalde Rovira Roure situat entre el passeig de Ronda i Ricard Vinyes. S'hi faran diverses activitats vinculades a la mobilitat sostenible, com l'exposició de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i aparells per persones amb mobilitat reduïda, tallers vinculats al transport públic, exposició de vehicles elèctrics, exhibicions de zumba i d'altres. 

El dilluns 19 de setembre tindrà lloc la Cursa de transports, una gimcana entre diferents mitjans de transport que recorreran diversos punts de la ciutat competint per aconseguir el menor temps possible

La Zona Alta de Lleida concentrarà la majoria d'activitats del Parking Day
comentaris