Pas endavant en els tràmits per a desenvolupar el Pla de l’Estació de Lleida

Després d'una reunió de treball entre l'alcalde i el primer tinent d'alcalde i alts càrrecs de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif)

Paeria i Adif avancen conjuntament en els tràmits per a desenvolupar el Pla de l’Estació. Fotografia: Mario Gascón.
photo_camera Paeria i Adif avancen conjuntament en els tràmits per a desenvolupar el Pla de l’Estació. Fotografia: Mario Gascón.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, van viatjar el dijous 3 de novembre a Madrid per reunir-se amb alts càrrecs de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif).

L'objectiu d'aquesta trobada era tractar el desenvolupament del Pla de l’Estació, que totes dues administracions impulsen plegades

El Pla està avançant en els seus tràmits, després de la signatura el passat mes de juliol del Protocol General d'Actuació pel desenvolupament urbanístic i l'execució de les obres d'interès ferroviari en aquest àmbit. 

Les autoritats municipals han ressaltat que es tracta d'una “oportunitat d’or” per desenvolupar-lo, ja que hi ha empreses interessades, amb una inversió que es preveu d’entre 150 i 200 milions, un gran impuls per a la ciutat. 

Per una banda, la Paeria ja ha adjudicat a una empresa els treballs d'assessorament jurídic per la redacció dels plecs de la concessió de la gestió urbanística integrada de l'àmbit del Pla de l'Estació de Lleida i el posterior assessorament jurídic i urbanístic. De l’altra, ja s’està en procés de redacció de la modificació de planejament urbanístic, a partir de criteris plenament compartits entre Paeria i Adif. La previsió és que la redacció d’aquesta proposta estigui llesta aquest mes i es pugui aprovar inicialment al ple al desembre.

Aviat es començarà la redacció dels plecs de condicions per a licitar la construcció del centre comercial, que comportarà el cobriment de les vies

Aquests tràmits aniran en paral·lel amb la construcció de la nova estació d’autobusos, que comportarà una gran millora de la intermodalitat amb l’estació de trens. La Generalitat de Catalunya té previst treure a licitació les obres pròximament.

comentaris