11.08.2022 |

DEL 18 AL 30 DE MAIG

'Polítiques d’una finestra', d'Abel Azcona, es podrà veure al Museu de Lleida

La inauguració d'aquesta mostra temporal s'emmarca en els actes del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig
'Polítiques d'una finestra', d'Abel Azcona.
'Polítiques d'una finestra', d'Abel Azcona.
'Polítiques d’una finestra', d'Abel Azcona, es podrà veure al Museu de Lleida

Aquest dimarts 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, el Museu de Lleida inaugurarà l'exposició temporal 'Polítiques d’una finestra'.

Es tracta d'una mostra del controvertit artista contemporani Abel Azcona, i es podrà veure fins el 30 de maig

En aquesta exposició el públic podrà veure la projecció de vídeo d’una durada de vint-i-quatre hores. Es tracta d’una peça processual i visual de vídeo, performance i fotografia creada per Abel Azcona el mes de març de 2021.

El Museu de Lleida serà el primer museu de l’estat espanyol en exhibir aquesta obra, que va ser estrenada en format expositiu al Censurados Film Festivalel mes d’abril a Lima (Perú)

Amb aquesta peça, Azcona converteix una experiència íntima com és visionar la finestra d’un ésser absent, detingut i empresonat per un acte creatiu contemporani (com pot ser el cantar o el performatitzar com a denúncia), en un projecte visual on la sala d’exposicions del museu esdevé un espai polític, dissident i performatiu.

'Polítiques d’una finestra' és una peça íntima on veiem el pas de les hores d’una finestra des que surt el sol fins a la nit, l’encesa d’una llum, l’apagada a l’hora de dormir. En aquest cas cobren importància el context, l’espai i el temps de la finestra triada: la finestra de la cel·la de la presó de Ponent on dorm amb una condemna de més de dos anys el primer artista empresonat per les seves idees i creacions, dels més de quinze condemnats en els últims anys, que col·loca Espanya al capdavant de la persecució a artistes i creadors, seguit d’Iran amb tretze, Turquia amb nou i Birmània amb vuit creadors.

Azcona ha escollit com a millor artista internacional de performance, segons la premsa anglesa, i darrerament ha estat absolt del “delicte de profanació i contra els sentiments religiosos” per una de les seves creacions

'Polítiques d’una finestra', d'Abel Azcona, es podrà veure al Museu de Lleida
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement