El primer policia espanyol investigat per l'agressió a Enric Sirvent l'1-O a Lleida la nega

Ha declarat durant més d'una hora al jutjat d'instrucció 4 i s'ha negat a respondre les preguntes de l'acusació
Les advocades Anna Llauradó i Esther Sancho, a la porta dels jutjats de Lleida, abans de la declaració d'un policia espanyol, investigat per l'agressió a Enric Sirvent l'1-O. Imatge del 9 de setembre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Les advocades Anna Llauradó i Esther Sancho, abans de la declaració del policia investigat per l'agressió a Enric Sirvent l'1-O. Foto: Laura Cortés

El jutjat d'instrucció 4 de Lleida ha acollit aquest dimecres la declaració del primer policia espanyol investigat per l'agressió al veí de Lleida Enric Sirvent, que va patir un atac de cor durant les càrregues policials per l'1-O al col·legi electoral de la Mariola. L'investigat era el sotsinspector d'aquell operatiu i ha negat haver exercit cap força contra cap votant, segons ha explicat l'advocada de la família de la víctima, Anna Llauradó. La lletrada ha afegit que el policia ha reconegut ser en aquell col·legi electoral però que en cap moment es va adonar que Sirvent fos a terra ni que necessités atenció mèdica. L'investigat ha declarat durant més d'una hora i s'ha negat a respondre les preguntes de l'acusació.

Llauradó ha lamentat que el policia no hagi volgut respondre a les seves preguntes i que només hagi respost les preguntes del jutge, ja que ni la Fiscalia ni la seva defensa n'han formulat cap, ha dit

Segons l'advocada de l'acusació particular, l'investigat ha assegurat que sempre van seguir els protocols d'actuació i ha negat cap agressió a ningú. Llauradó ha lamentat que el policia no hagi volgut respondre a les seves preguntes i que només hagi respost les preguntes del jutge, ja que ni la Fiscalia ni la seva defensa n'han formulat cap, ha dit.

Segons Llauradó, l'investigat sí que s'ha reconegut en un fotograma previ a la puntada de peu a Sirvent i assegura que en la gravació completa es veu com li propina el cop. La lletrada assegura que l'investigat és qui va propinar una puntada de peu als testicles de Sirvent i que el cop li va causar una aturada respiratòria.

L'advocada lamenta la "lentitud" del procés judicial ja que, "després de tres anys encara estem a l'inici de la instrucció" així com la posició de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat que "en ocasions han actuat per impedir la investigació", en referència al recurs presentat per evitar la investigació a cinc policies més implicats. Llauradó, però, assegura que hi ha proves suficients que demostren que els sis agents van participar en els fets denunciats.


En total hi ha sis policies investigats per l'agressió a Enric Sirvent, que va morir l'abril d'aquest 2020 a causa del coronavirus. Sirvent va declarar en fase d'instrucció dimecres 20 de febrer de 2019 pels fets de l'1-O i va reconèixer dos dels agents que el van agredir.

El centre cívic de la Mariola va ser un dels centres de votació on es van produir càrregues policials l'1-O i va ser on Sirvent va patir un atac de cor i va haver de ser traslladat a l'hospital. La víctima va patir trencament de costelles, contusions i hematomes diversos.

Els advocats de la família de la víctima acusen els policies de lesions i d'omissió del deure de socors ja que, asseguren, "ni van atendre ni van permetre atendre" Enric Sirvent quan va patir una aturada cardiorespiratòria.


Està previst que els altres cinc policies implicats, un d'ells inspector, declarin com a investigats al novembre.

Comentaris