28.11.2022 |

Primera edició del Premi de recerca Elvira Godàs Vila impulsat per la Diputació de Lleida

El Premi Elvira Godàs té com a objectiu impulsar les xarxes d'investigació i difusió del coneixement d'aquells treballs que s'endinsin en la història contemporània de la demarcació i que es fonamentin parcialment o total en els diferents fons documentals de la Diputació i els seus organismes autònoms
La comissió del Premi Elvira Godàs de la Diputació de Lleida
La comissió del Premi Elvira Godàs de la Diputació de Lleida @Diputació
Primera edició del Premi de recerca Elvira Godàs Vila impulsat per la Diputació de Lleida

Amb la voluntat de donar suport a projectes d'investigació i difusió cultural i històrica d'àmbit local i comarcal, la Diputació de Lleida va convocar aquest dilluns la primera edició del Premi Elvira Godàs Vila, convocatòria que compta amb una dotació econòmica de 6.000 euros.

La diputació lleidatana ja va anunciar l'any passat la creació del premi, creat des del Servei d'Arxius, Estudis i Informació, però a causa de la pandèmia no s'ha acabat tirant endavant fins al 2021. Aquest guardó té caràcter biennal i la Diputació de Lleida compta amb la col·laboració tècnica del Departament d'Història de la UdL per impulsar-lo. Vol fomentar l'estudi i la recerca sobre el territori lleidatà des de l'àmbit de les ciències humanes i socials, i està destinat a donar suport d'una manera prioritària a investigadors en les primeres etapes d'activitat investigadora. La professora responsable del seguiment del projecte serà la doctora Antonieta Jarne

El Premi Elvira Godàs té com a objectiu impulsar les xarxes d'investigació i difusió del coneixement d'aquells treballs que s'endinsin en la història contemporània de la demarcació i que es fonamentin parcialment o total en els diferents fons documentals de la Diputació i els seus organismes autònoms. 

Elvira Godàs, la mestra de la república

La mestra de la República

Elvira Godàs –la filla de Victorina Vila i Frederic Godàs, fundadors del Liceu Escolar de Lleida– va ser una mestra republicana exiliada a Mèxic i activista que va ostentar la presidència d'honor de l'Asociación Archivo, Guerra y Exilio.

Primera edició del Premi de recerca Elvira Godàs Vila impulsat per la Diputació de Lleida
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement