Promenade Lleida porta als tribunals la suspensió de llicència del parc comercial i de lleure a Torre Salses

"Certament, això provocarà un cert retard al calendari d'execució previst, ara bé, de cap manera afectarà la determinació i compromís de PROMENADE LLEIDA amb els ciutadans i ciutadanes de Lleida i amb els operadors interessats a tirar-ho endavant ".
Terrenys on es projecta l'àrea comercial a Torre Salses
photo_camera Terrenys on es projecta l'àrea comercial a Torre Salses @Territoriscat

El dimarts 17 de juny la direcció general de Comerç anunciava l'arxivament de la concessió de la llicència comercial al parc comercial i de lleure Promenade que es vol construir a Torre Salses. Una decisió que segons el Govern Català es deu al fet que la promotora no ha acreditat la disponibilitat d'una de les parcel·les on s'hauria de construir el parc.

Presentació del projecte Promenade Lleida ©Eurofund
Presentació del projecte Promenade Lleida ©Eurofund

L'empresa promotora Promenade Lleida hi discrepa i assegura que aquest “segueix en curs i de cap manera ha finalitzat”. Per això asseguraven el passat divendres que presentarien recurs al Departament d’Empresa i Treball i es mostren convençuts de complir amb el requisit de la disponibilitat dels terrenys per al projecte.

Aquest diumenge Promenade Lleida feia arribar un comunicat en el qual anunciava que recorreran als tribunals la decisió de la Generalitat d'arxivar la llicència comercial del projecte. En aquest sentit la promotora del projecte afegeix que es reserva el dret d'exercitar les accions legals necessàries per depurar les responsabilitats derivades de les irregularitats produïdes en tot el procediment de tramitació del parc comercial i de lleure. 

La secretaria d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya ha notificat als promotors la seva decisió d'arxivar (momentàniament) la llicència comercial del projecte PROMENADE LLEIDA, sota l'argument que, sobre una de les dues parcel·les en què es desenvoluparà el parc comercial i d'oci no en té actualment la propietat total, sinó “només” el 86,23% de la mateixa. Desestima, així, el recurs d’alçada presentat per l’empresa contra la decisió de la Direcció General de Comerç. 

Imatge virtual del parc comercial a Torre Salses
Imatge virtual del parc comercial a Torre Salses

PROMENADE LLEIDA entén que la decisió de la Generalitat és il·legal, atès que ignora els fundats raonaments de fins a dos catedràtics, contradiu el que s'ha decidit anteriorment en casos equivalents i la decisió es produeix després de la irregular intervenció a l'expedient de l'Ajuntament de Lleida, el posicionament polític del qual contra el projecte és sobradament conegut. Per això, PROMENADE LLEIDA recorrerà immediatament davant dels tribunals aquest arxivament.  

I en tot cas, el que és realment rellevant és que la decisió de Comerç suposa tan sols un retard momentani perquè PROMENADE LLEIDA va exercir el passat mes de febrer el seu dret legal a adquirir el 100% de la parcel·la abans referida, i l'Ajuntament de Lleida no va tenir més remei que acceptar-ho mitjançant acord de la Junta de Govern Local de 27 d'abril, rectificant així les declaracions públiques de l'alcalde. Per tant, és només qüestió de temps que PROMENADE LLEIDA ostenti el 100% de la parcel·la i la llicència comercial reprengui la seva tramitació. 

Certament, això provocarà un cert retard al calendari d'execució previst, ara bé, de cap manera afectarà la determinació i compromís de PROMENADE LLEIDA amb els ciutadans i ciutadanes de Lleida i amb els operadors interessats a tirar-ho endavant 

Els veïns i les veïnes de Lleida poden estar absolutament segurs que PROMENADE LLEIDA manté intacte el seu compromís amb el projecte i amb la ciutat. Seguirà treballant amb el mateix afany, o fins i tot més, per fer-ho realitat i amb generar activitat, ocupació i progrés en benefici de Lleida. 

Comentaris