PSC, ERC, Junts i el Comú de Lleida porten un regidor de Vox a la Fiscalia per incitar a l'odi i la violència

Josep Roca va proposar a la xarxa social X "abatre" Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, entrada que després va eliminar

 

 

Els regidors de Vox a la Paeria de Lleida, Gloria Rico i Josep Roca

Data de publicació: dissabte 17 de juny del 2023, 13:55

Localització: Lleida

Autor: Oriol Bosch
photo_camera Els regidors de Vox a la Paeria de Lleida, Gloria Rico i Josep Roca - Foto: Oriol Bosch (ACN)

El grups municipals del PSC, ERC, Junts i el Comú de Lleida han posat en coneixement de la Fiscalia Provincial de Lleida les "greus declaracions i amenaces" del regidor de VOX Josep Roca, que dimarts passat, 7 de novembre, publicava un missatge a la xarxa social X en què "proposava abatre Jordi Sánchez i Jordi Cuixart". Els grups recorden que Roca acompanyava l'escrit amb una fotografia dels aleshores líders de l'ANC i d'Òmnium Cultural del 20 de setembre del 2017 "en una concentració pacífica a la ciutat de Barcelona". A banda, els partits denuncien que el paer ultradretà "també els amenaçava públicament, tot afirmant que ho pagarien".

Segons els denunciants, l'endemà, el dimecres 8 de novembre, el paer de VOX "va reafirmar-se" en la publicació durant una tertúlia radiofònica, "lluny de retractar-se públicament".

Tot i que Roca va acabar eliminant la publicació "no ha manifestat en cap moment" ni la disconformitat amb l'escrit, ni "disculpes ni penediment davant les amenaces proferides públicament".

En aquest context, els grups del PSC, ERC, Junts i el Comú han presentat un escrit conjunt davant la Fiscalia Provincial de Lleida per informar sobre els fets i per incoar les diligències pertinents.

Comentaris