Pueyo diu que a Torre Salses s'hi volen fer petites superfícies comercials i acusa als promotors d'enganyar

Segons el Paer en cap, no es tracta d'un parc de mitjanes i grans superfícies, tal com havien anunciat que seria tant els promotors com l'anterior govern socialista, sinó que majoritàriament el conformarien petites superfícies en un format de centre comercial
El Paer en cap de Lleida Miquel Pueyo ©PaeriaLleida
photo_camera El Paer en cap de Lleida Miquel Pueyo ©PaeriaLleida

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, han fet una roda de premsa per valorar la presentació del projecte de parc comercial a Torre Salses, dut a terme aquest dimecres pels seus promotors i que portarà per nom Promenade Lleida. Pueyo ha reiterat novament que aquest no és el model comercial que el govern municipal vol per la ciutat de Lleida, ja que va en detriment dels comerços que hi ha al centre de la ciutat situant tota l'oferta d'oci de botigues als afores del nucli.

En aquest sentit, Pueyo ha explicat que han tingut accés a la documentació de la sol·licitud de llicència per al parc i que han observat amb "preocupació i sorpresa" que no es tracta d'un parc de mitjanes i grans superfícies, tal com havien anunciat que seria tant els promotors com l'anterior govern socialista, sinó que majoritàriament el conformarien petites superfícies en un format de centre comercial. Segons l'alcalde, això suposa acceptar que una part de l'estructura comercial de Lleida es traslladi a fora de la ciutat.

El tinent d'alcalde de la Paeria de Lleida, Toni Postius ©PaeriaLleida
El tinent d'alcalde de la Paeria de Lleida, Toni Postius ©PaeriaLleida

El tinent d'alcalde Toni Postius ha afegit que en concret, a la documentació han vist que es preveuen fer prop d'una cinquantena d'espais comercials, dels quals 34 corresponen a petits establiments de menys de 800 metres quadrats, que van des dels 20 als 300 metres quadrats.

"No té res a veure amb les mitjanes superfícies", ha remarcat Postius, que també ha assenyalat que 13 dels locals sí que correspondrien a mitjanes superfícies, a partir de 800 metres quadrats, i 6 serien grans establiments comercials.

Es pretén un format de galeria comercial que pot esdevenir un "míssil" contra les botigues de la ciutat i que va en contra de que han estat fent països com França, que havien apostat per equipaments a l'extraradi de les ciutats i ara fan el mateix procés però a la inversa

Presentació del projecte Promenade Lleida ©Eurofund
Presentació del projecte Promenade Lleida ©Eurofund

L'equip de govern de la Paeria de Lleida es reunirà amb els grups municipals una vegada coneguda aquesta informació per tal que valorin el seu posicionament cap aquest parc comercial i si li continuen donant suport, especialment el PSC, que és qui va firmar el conveni quan governava per tal de tirar-lo endavant. Així mateix, Pueyo ha dit que convocarà una reunió amb totes les organitzacions i patronals comercials per debatre el futur comercial de la ciutat.

Postius ha remarcat que difícilment Promenade Lleida pugui obrir portes l'any que ve

La llicència comercial que s'ha sol·licitat per construir aquest parc es troba ara en anàlisi a la Direcció general de Comerç de la Generalitat. Ja fa un mes i escaig que hi és però el termini d'avaluació és de 3 mesos. Queda pendent l'execució d'un vial per accedir al parc des de la Ll-11, que la Paeria ja ha dit que no es pot fer càrrec per qüestions pressupostàries. Igualment, encara quedaria pendent també la llicència d'obres per fer el parc comercial, que correspon a l'Ajuntament. Per tot plegat,

Comentaris