28.11.2021 |

 Pueyo destitueix Talamonte de tinent d'alcalde 

El paer en cap considera una nova deslleialtat que el Comú de Lleida voti en contra de la reparcel·lació de Torre Salses

Miquel Pueyo i SergiTalamonte en una visita als aiguamolls de Rufea @Paeria
Miquel Pueyo i SergiTalamonte en una visita als aiguamolls de Rufea @Paeria
 Pueyo destitueix Talamonte de tinent d'alcalde 

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha signat aquest dimecres tres decrets d'alcaldia en què retira al regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, la condició de tercer tinent d'alcalde, així com les competències de la regidoria d'Habitatge i Transició Ecològica, que assumirà temporalment el mateix Pueyo.

El paer en cap també ha retirat Talamonte de la Junta de Govern Local

Pueyo ha pres aquesta decisió després del comunicat del Comú de Lleida en què anunciaven que votarien en contra de la reparcel·lació de Torre Salses a la Junta de Govern Local. "No és la primera vegada que Talamonte actua de govern i d'oposició i és profundament deslleial", ha lamentat Pueyo, que també ha afegit que "no es pot repicar i anar a la processó".

Pueyo lamenta que "no és la primera vegada que Talamonte actua de manera deslleial" i considera que durant dos anys ha estat "tolerant i comprensiu". L'enèsima polèmica amb el projecte de Torre Salses, però, ha fet vessar el got després d'un comunicat del Comú de Lleida d'aquest mateix dimecres en què han demanat la revisió del pacte d'Entesa i han anunciat que votarien en contra de la reparcel·lació de Torre Salses a la Junta de Govern Local perquè, segons Talamonte, "s'han desatès les consideracions efectuades pel Comú per revisar d'ofici l'acord d'aprovació definitiva del projecte" i assenyalava altres incompliments.

Sergi Talamonte en la Setmana de la Mobilitat Lleida @PaeriaEl paer en cap ha reconegut mostrar-se "sorprès" pel comunicat ja que entén que les tres forces polítiques –ERC, JxCat i el Comú de Lleida– coincideixen en un model comercial que dona preferència al comerç integrat dins la xarxa urbana. Pueyo alerta a Talamonte que "no es pot ser oposició i govern alhora" i que no són ni "un grup d'amics" ni un "cercle d'activistes". "Som un govern responsable de la segona capital del país i hem de tenir sempre molt en compte l'eix de la responsabilitat dels nostres actes", ha afegit.

Tot i la destitució de Talamonte de les seves responsabilitats al govern de la Paeria, Pueyo nega que aquesta decisió sigui cap ultimàtum. Això sí, convida al Comú de Lleida a "reflexionar" i decidir si volen seguir al govern d'Entesa, passar a l'oposició o optar per la via de l'activisme polític. "No podem estar gesticulant i criticant contínuament als socis del govern", ha dit i en aquest sentit ha demanat "responsabilitat".

Pueyo ha explicat també que ha decidit signar aquests deccrets després que no hagi assistit cap representant del Comú de Lleida a la comissió de seguiment del pacte d'Entesa convocada aquest migdia. Sobre la reacció de Talamonte, Pueyo ha dit que la deconeix ja que li ha comunicat la seva decisió per correu electrònic.

 Pueyo destitueix Talamonte de tinent d'alcalde 
comentaris