Crònica

Reus es vesteix de bordeus

Els Castellers de Lleida descarreguen el 4d8 a la Diada de la Misericòrdia

Els Castellers de Lleida van descarregar el 4d8 a Reus - Foto: Castellers de Lleida
photo_camera Els Castellers de Lleida van descarregar el 4d8 a Reus - Foto: Castellers de Lleida

El passat dissabte 23 de setembre la colla castellera de Lleida es va desplaçar fins a la localitat de Reus amb motiu de la celebració de la Diada de la Misericòrdia, van compartir plaça amb els Moixiganguers d'Igualada, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Reus, els amfitrions. L'actuació es va dur a terme a la plaça del Mercadal, una plaça molt important històricament dins del món casteller.

La primera ronda va servir per escalfar els motors a totes les colles; els de la camisa avellana van mostrar-nos el seu domini pels castells de 8 amb un magnífic 3d8. Després va ser el torn dels de les terres de ponent, qui van desmuntar un Td7 que va pujar una mica nerviós. Van preferir tirar enrere, baixar pulsacions i fer una torre de postal a segona ronda per encarar amb forces el plat fort. Els nens van optar pel 4d8, mentre que els moixiganguers van regalar-nos un Td8f clavat.

En segona ronda, els xiquets van descarregar el segon Td8f del dia. Els Castellers de Lleida, ara sí, van descarregar la segona torre de 7 de la seva temporada. Els del Vendrell van fer un intent desmuntat de 5d7, i els de la camisa lila van descarregar la catedral, el 5d8. Castell que encara no havien descarregat aquesta temporada i que podria convertir-se en la seva insígnia a partir d'ara.

Ja a la tercera ronda, els de Reus ens van mostrar un impecable 4d8 per completar la seva tripleta, que va anar seguit del carro gros dels de la camisa bordeus. El 4d8 havia estat el seu objectiu des del començament del segon tram, i una setmana abans de la diada de la seva Festa Major, Sant Miquel, han pogut, per fi, descarregar-lo, deixant-nos amb ganes de veure més màgia bordeus la setmana vinent. Els Nens del Vendrell van descarregar el 5d7 prèviament desmuntat i els Moixiganguers van apostar pel 7d8, estructura que ja ens han mostrat diverses vegades aquesta temporada.

En la quarta ronda, les colles van finalitzar la seva actuació. Els lleidatans van tancar amb un 5d7, el sisè de l'any. Tenen l'estructura molt ben agafada i no va suposar cap problema. Els de vermell van fer un 4d7a.

Els Moixiganguers van descarregar en ronda de pilars, l'esperadíssim pd6 que tant havien treballat. Va ser el primer del seu historial, tot i que l'havien deixat han carregat diverses vegades aquesta temporada i l'anterior. Seguidament, es van alçar dos pilars de 5 per part de totes les colles.

Enhorabona a tota la colla per l'actuació a Reus, recordem que estem en la setmana més important de l'any, aquest cap de setmana és la Diada de Sant Miquel i hem de demostrar tot el que sabem fer. Compartirem plaça amb dues grans colles i amigues; els Capgrossos de Mataró i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Animem a tothom a venir i fer pinya amb nosaltres.

Us convidem a tots al nostre local al Carrer Lluís Besa, 7 els dimecres de 20 h a 22 h del vespre i els divendres de 21 h a 23 h per ajudar-nos a fer créixer la colla. A més a més, els divendres de 20 h a 21 h s'organitza l'escola de castells per tots aquells que volen endinsar-se en el món casteller. Us hi esperem!

Bruna Menén i Ivan Quílez

Comentaris
Més a Lleida
Entering on the requested page Skip advertisement