Suspenen part de l'Agrònom de Ferro de la UdL en solidaritat amb els pagesos per la sequera

La festa d'estudiants d'Agrònoms, Forestals i Veterinària inclou activitats amb aigua, com la bassa de fang o la festa de l'escuma, que enguany s'han suspès
Edició 2022 de l'Agrònom de Ferro amb estudiants a la bassa de fang

Data de publicació: dimarts 02 de maig del 2023, 12:12

Localització: Lleida

Autor: Cedida per la UdL
photo_camera Edició 2022 de l'Agrònom de Ferro amb estudiants a la bassa de fang - Foto: Cedida per la UdL

Els estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFIV) de la Universitat de Lleida (UdL) ha decidit suspendre part de la celebració de l'Agrònom de Ferro, prevista per a aquest dijous 4 de maig, en solidaritat amb la pagesia afectada per la sequera. Així, malgrat tenir autorització, enguany no organitzaran ni la bassa de fang ni la festa de l'escuma. Els estudiants no veuen correcte que puguin gaudir d'una aigua que "els pagesos no poden tenir".

Deixant de banda la pandèmia de la covid-19, és el primer cop en els 37 anys d'història de l'Agrònom de Ferro que no hi haurà un final de festa amb fang

El canal d'Urgell ha tancat per primer cop en 160 anys. Tota la producció de fruita i part dels cereals de les comarques de Ponent es perdrà, recorden els estudiants d'Agrònoms. Davant aquest panorama amb "l'aigua que s'està esgotant", han decidit reflexionar i per això, tot i que estaven "molt il·lusionats", no hi haurà fang.

Les proves de l'Agrònom de Ferro, que la UdL va iniciar l'any 1986 i que després han imitat altres escoles d'agronomia recullen "habilitats" dels diferents graus.

comentaris