16.10.2021 |

Tot a punt per a les Nits d’Estiu al Castell dels Templers de Gardeny

Les Nits del Temple es convertiran, des del 8 de juliol, en visites dinamitzades, visites nocturnes, nits musicals o narracions d’històries
El Castell de Templer de Gardeny a la nit - Foto: cedida per la Paeria de Lleida
El Castell de Templer de Gardeny a la nit - Foto: cedida per la Paeria de Lleida
Tot a punt per a les Nits d’Estiu al Castell dels Templers de Gardeny

A partir del 8 de juliol i fins al 4 de setembre, Turisme de Lleida programa una sèrie d’activitats al Castell dels Templers adreçades tant a públic resident a Lleida com per a les persones que visitin la ciutat.

El programa de les Nits d’Estiu al Castell Templer de Gardeny inclou visites dinamitzades com són el “Templer per una nit” i també visites guiades nocturnes, nits musicals o narració d’històries que permeten gaudir de l’entorn del castell i  descobrir el patrimoni templer de la nostra ciutat

El president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha convidat la ciutadania de Lleida i les persones que visitin la ciutat a descobrir, al vespre i a la nit, un dels elements patrimonials identitaris de Lleida.


Templer per una nit

Visita familiar dinamitzada. És una activitat especial recomanada per famílies amb nens. Es tracta d’una de les activitats estrella de Gardeny. Es proposa fer de templer, de nit, perquè els participants coneguin la vida d’aquests personatges de l’època templera. Les places són limitades a 25 persones per passi.

Quan: Els dijous, a les 20.30 h, els dies 8 i 22 de juliol, 5 i 19 d’agost i 2 de setembre

Visites guiades nocturnes a la poderosa comanda de Gardeny 

Un seguit de visites guiades nocturnes per descobrir la història de la poderosa comanda templera dels frares guerrers i aprofitar el capvespre per contemplar les vistes a la ciutat i a l’horta des del Turó de Gardeny. La finalitat d’aquestes activitats és posar en valor un dels elements patrimonials de la ciutat, que té una gran història que val la pena descobrir.

Quan: Els dissabtes, a les 20.30 h, els dies 10 i 24 de juliol i 14 i 28 d'agost. 

Vespres musicals a l'església de Gardeny

Es tracta de fer la visita al monument amb la projecció de l’audiovisual on s’explica la història d’aquesta misteriosa orde, i acabar amb l’actuació musical de KUNST DUO, que oferirà un repertori de jazz (17 juliol), bandes sonores (31 de juliol), pop rock i jazz (7 d'agost), jazz (21 d'agost) i pop-rock i bandes sonores (4 setembre).  A les 19.30 hores es fa una visita i projecció d'un audiovisual, i a les 20.30 hores té lloc l'actuació musical de KUNST DUO (Flauta Travessera i piano).

Quan: Els dissabtes 17 I 31 de juliol, 7 I 21 d’agost i 4 de setembre.

Històries des del meu castell - narrador d'històries

Activitats per a nens i nenes, els dimarts, a les 19.30 hores, a càrrec de INSTANTROPIA. Un narrador explica històries diverses, llegendes i relats per conèixer d’una forma lúdica com es configuren els espais a través del temps i com allò que succeeix els transforma i ens transforma. Els dies 27 de juliol i 10 i 24 d'agost.

El Castell dels Templers de Gardeny, obert tot l'estiu

Tot i el programa especial d’estiu, Turisme de Lleida continuarà realitzant les activitats programades habituals de l’any, com ara la visita guiada a les 12.00 hores de cada dissabte i diumenge.

El Castell dels Templers de Gardeny és obert de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 hores durant els mesos d’estiu. Les persones que ho desitgin el poden visitar al matí  gratuïtament si fan ús del Bus Turístic

Per gaudir de totes les activitats, cal fer inscripció prèvia al Centre d’Informació de Turisme de Lleida (973 700 319 [email protected]). Places limitades a l’aforament. El preu és de 5 euros per persona.

Tot a punt per a les Nits d’Estiu al Castell dels Templers de Gardeny
comentaris