L'ocupació turística superarà el 80% a les zones properes a les pistes

Totes les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida obriran pel pont de la Puríssima

Totes les estacions d'esquí alpí que hi ha al Pirineu de la demarcació de Lleida obriran pel pont de la Puríssima. 
Esquiadors durant el primer dia de la temporada d'esquí - Foto: Alba Mor
photo_camera Esquiadors durant el primer dia de la temporada d'esquí 2023-2024 a Baqueira Beret - Foto: Alba Mor

Així ho ha confirmat el cap de màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, que també ha concretat que obriran entre dimarts i dimecres a l'espera de guanyar més gruixos de neu gràcies a les noves precipitacions que es preveuen i també a la fabricació de neu artificial. Les estacions d'esquí nòrdic obriran per a usos turístics. Alegre també ha assenyalat que la previsió d'ocupació hotelera se situarà entre el 75 i el 80% si bé als establiments propers a les pistes d'esquí podria ser superior. En càmpings la previsió és del 85% i en turisme rural una mica més elevada.

Port Ainé està situada a la zona d’influència delmunicipi de Rialp i Soriguera, a la falda del Pic del’Orri (2.440 m) i envoltada pel Parc Natural de l’AltPirineu, la qual cosa li atorga un entorn amb ungran encant - Foto: FGC
Foto: FGC

Després de l'obertura de Baqueira Beret el passat 25 de novembre, la resta d'estacions d'esquí alpí que hi ha al Pirineu de Lleida obriran pel pont de la Puríssima. La previsió de nevades en les properes hores i les baixes temperatures que garanteixen fabricar neu artificial han permès prendre aquesta decisió als complexos que fins a final de la setmana passada encara no tenien clar del tot si podrien començar la temporada. Port Ainé, Espot, Tavascan i Boí Taüll obriran ja dimarts, mentre que Port del Comte ho farà dimecres. El fet de poder obrir pel pont de la Puríssima té especial rellevància per als complexos de neu ja que la facturació que s'aconsegueix aquests dies representa un 7% del total de la temporada.

Pel que fa a les estacions d'esquí nòrdic, Juli Alegre ha explicat que obriran però per a usos turístics ja que no ha caigut prou neu per a la pràctica de l'esquí de fons. En qualsevol cas, l'atractiu de l'esquí fa que les previsions d'ocupació pel pont siguin optimistes i es calcula que se superi el 80% en els hotels propers a les pistes.

Per als que no vulguin visitar la demarcació per practicar l'esquí, Alegre ha comentat que podran gaudir d'un bon ventall d'activitats a diversos municipis de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran on en aquestes dates se celebren fires i festes tradicionals. Tot plegat acompanyat de les possibilitats de visitar tots els atractius paisatgístics i monumentals de la demarcació.

Comentaris