26 de maig

Una jornada donarà a conèixer com actuar davant les Infeccions de Transmissió Sexual

Les ITS han augmentat de forma molt significativa en els últims anys i és clau la seva detecció precoç

Preservatius

El dijous 26 de maig, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida presentaran un seguit de programes que actualment s'organitzen per controlar les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS).

Una de les eines per reduir el nombre de casos i les seves conseqüències és iniciar programes de cribratge i detecció precoç.

En aquesta jornada es donarà a conèixer algunes iniciatives realitzades al nostre territori i noves actuacions per tal de controlar el VIH i altres ITS a Catalunya.

Tindrà lloc a la Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, de 9.00 a 14.00 hores

Comptarà amb la taula inaugural a càrrec del director del programa Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom Farran.

Experiències de cribratge d’ITS a Ponent com el programa comunitari de cribratge de clamídia, el projecte VIGHilia a Lleida sobre la detecció del VIH a Urgències i el cribratge de sífilis i VHC de la Fundació Antisida de Lleida seran algunes de les sessions que es podran veure

També es presentaran noves propostes pel control de les ITS, com l’ús de la PREP per reduir la transmissió del VIH, el nou centre de sexualitats a la ciutat de Lleida o la investigació de tractament alternatives de la sífilis.

Comentaris