30.09.2022 |

DIES 29 I 30 D'ABRIL I 1 DE MAIG

El Turó de la Seu Vella s'estrena com escenari de la 33a Fira de Titelles de Lleida

La trobada comptarà amb 32 espectacles, un total de 100 actuacions i 12 jornades tècniques

Presentació de l’avançament de programació i les principals novetats de la 33a Fira de Titelles de Lleida. Fotografia: Mario Gascón.
Presentació de l’avançament de programació i les principals novetats de la 33a Fira de Titelles de Lleida. Fotografia: Mario Gascón.
El Turó de la Seu Vella s'estrena com escenari de la 33a Fira de Titelles de Lleida

Els dies 29 i 30 d'abril, i l'1 de maig, tindrà lloc a Lleida la 33a edició de la Fira de Titelles, una cita de referència en el món de l'espectacle familiar a terres de Ponent i més enllà.

Aquesta trobada comptarà amb diverses novetats enguany, entre les quals destaca l'escenari que es traslladarà per primer cop al Conjunt Monumental Turó Seu Vella, que acollirà les activitats del divendres 29 d'abril.

La Fira de Titelles segueix prioritzant els valors que la defineixen com a Fira professional i com a eina divulgativa i de participació ciutadana, tot apostant per la qualitat per damunt de la quantitat

Cal sumar que, com a membre associat a la PAC (Plataforma Arts de Carrer), la Fira de Titelles s’adhereix a la prova pilot 'Anem al carrer', un assaig del que es preveu que esdevingui un nou circuit d’actuacions, per a companyies d’arts escèniques de carrer. L’actuació que es durà a terme entre el setembre i desembre de 2022 serà, en el cas de la Fira, l’espectacle guardonat amb el Premi Drac d’Or al millor espectacle de carrer, atorgat per un jurat professional especialitzat.

Enguany es recupera el Jurat Infantil, format per 6 infants que visualitzaran i deliberaran, sota el seu criteri, quin és el millor espectacle per a la seva franja d’edat; i el Mercat d’Artesans, donant importància als creadors de titelles que retornaran als voltants de la Catedral i l’IEI.

La Fira de Titelles vol crear sinèrgies amb diferents entitats del territori, cosa que explica que es compti amb noves activitats juntament amb la Coordinadora de ONG’s, l’Escola d’Arts Ondara de Tàrrega, amb Colors de Ponent i el Festival Milmaneres d’Alcoletge

Al llarg dels tres dies de programació, Lleida gaudirà d’un ampli ventall d’espectacles que inclouran des de propostes tradicionals fins a d’altres de més innovadores.

Espectacles de sala i de carrer, adreçats a totes les franges d’edat, que es realitzaran en 21 espais d’actuació tant a l’aire lliure com tancat i amb una assistència prevista de més de 40.000 espectadors.

En aquesta edició l’espectacle inaugural anirà a càrrec de la companyia murciana Ferrer & Weidmann que estrenarà a Catalunya 'Nada' i que suposarà el tret de sortida a aquests tres dies del millor teatre de titelles i d’objectes. 

'Nada' convida a la reflexió sobre les persones migrades que fugen dels seus països com a conseqüència d’una guerra

La Fira també comptarà amb 2 estrenes absolutes: Escarlata presentarà 'C.U.L (Col·lecció de Universos Latents)', i la Cia. Ortiga que estrenarà a la 'Fira An-Ki'.

Quatre de les companyies internacionals estrenaran les seves produccions per primer cop a la península. Es tracta de String Theatre i 'El circo de los insectos'; La Salamandre i 'Un océan d’amour'; Maribor Puppet Theatre i 'Pinocchio'; i Litkovno Gledališč𝒆Ljubljana i 'The sky above', amb què ens faran viatjar fins l’Àrtic i conèixer la història d’en Nanook, un ós polar.

En aquesta edició són força les estrenes a Catalunya, com ara 'Chatungla', de Teatro Silfo; 'Residència de contes macabres', de El Sidral; o 'Teatre de paper', de Rauxa.

Es preveu l’assistència d’uns 40.000 espectadors en aquestes tres jornades

El Turó de la Seu Vella s'estrena com escenari de la 33a Fira de Titelles de Lleida
comentaris