UGT reuneix els delegats lleidatans per parlar els canvis en la reforma laboral

José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, ha fet una crida a derogar totalment la reforma laboral, no solament una part com s’ha fet fins al moment, no obstant, s’ha mostrat satisfet amb les modificacions
Assemblea UGT a Lleida ©UGTLleida (2)
photo_camera Assemblea UGT a Lleida ©UGTLleida (2)

El sindicat UGT va reunir aquest dilluns als delegats lleidatans, en el marc d'una assemblea que tenia com a objectiu donar a conèixer els canvis recents en la reforma laboral. En la convocatòria hi van participar un centenar de delegats i delegades, interessats a conèixer els canvis en la regulació laboral. La jornada la va obrir la secretària de Política Sindical de la UGT de CatalunyaNúria Gilgado qui va exposar els nous convenis, els canvis en la contractació i els tipus de contractes laborals que es presenten a partir d’ara, entre altres aspectes.

José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida ©UGTLleida
José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida ©UGTLleida

Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya, ha posat sobre la taula que aquestes modificacions suposaran una eina molt important per a la negociació col·lectiva. “Ara necessitem que aquest canvi es faci efectiu a les empreses”, ha afegit. En aquest sentit, ha posat com a exemple les empreses multiservei, la plantilla de les quals cobraran uns 2.000 euros anuals més arran dels canvis en la reforma laboral. Una situació similar viuran els joves, per exemple, ja que amb un contracte laboral indefinit podran accedir ara al lloguer d’un habitatge. No obstant, Ros també ha volgut deixar constància que aquesta modificació no és un canvi definitiu, però sí que és el camí per reconduir la situació.

És un bon moment per fer propostes que puguin tenir un equilibri entre el que seria una economia productiva i la sostenibilitat

Per la seva banda, José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, ha fet una crida a derogar totalment la reforma laboral, no solament una part com s’ha fet fins al moment. No obstant, s’ha mostrat satisfet amb les modificacions, per poder continuar endavant i millorar la qualitat de vida dels treballadors i treballadores, i que s’hagi apujat el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i es modifiquin els tipus de contractes.

Col·loqui UGT Lleida amb els mitjans ©UGTLleida
Col·loqui UGT Lleida amb els mitjans ©UGTLleida

El sindicat UGT-Terres de Lleida va organitzar un dinar-col·loqui sobre la reforma laboral amb els principals mitjans de comunicació lleidatans, per posar sobre la taula els canvis i modificacions d’aquesta reforma i quina serà la seva aplicació a la demarcació de Lleida.

La situació dels temporers de la fruita a partir d’ara, ajudes per a persones aturades i manca de mà d’obra, situació dels MENA (Menors Estrangers No Acompanyats), indemnitzacions per acomiadaments, empreses multiservei i augments salarials... són alguns dels temes tractats durant la trobada.

Comentaris