Alerta per una fuga d'amoniac en una empresa frigorífica de Lleida

Un treballador de l’empresa Frilesa va resultar ferit aquest diumenge després de produir-se una fuga d’amoníac a les instal·lacions, Protecció Civil va activar el pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya en fase d’alerta
Arxiu, actuació del bombers en una alerta  PLASEQCAT @Bombers
photo_camera Arxiu, actuació del bombers en una alerta PLASEQCAT @Bombers

Una fuita d’amoníac en una empresa de Lleida ha obligat a activar durant unes hores, aquest diumenge  l’alerta el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya ( PLASEQCAT), segons ha informat Protecció Civil.

L’accident es va produir a l’empresa Frilesa, ubicada al barri de Cappont de Lleida. Els serveis d’emergències han estat alertats cap a les sis de la tarda. Els Bombers de la Generalitat hi han enviat sis dotacions, que han accedit a les instal·lacions amb equips de protecció química de nivell 3 i han pogut tancar les vàlvules per controlar la fuita.

L’incident ha deixat un treballador ferit lleu, amb problemes respiratoris. Ha estat atès donat d’alta in situ pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha desplaçat tres unitats terrestres.

La fuita ha tingut lloc en un dipòsit i no ha afectat l’exterior de la indústria. És per això que les autoritats no han recomanat cap evacuació a la zona.

L'alerta del  PLASEQCAT es va activar a primera hora de la tarda i es va desactivar cap a tres quarts de deu de la nit, un cop els Bombers van ventilar el lloc i van donar el servei per acabat.

Comentaris