La Universitat de Lleida Enriqueix el seu Fons Antic amb 152 Nous Llibres

Una valuosa col·lecció de llibres del segle XVI al XX, donada per la família del bibliòfil Joan Codina, ja està disponible per a consulta
Neus i Jordi Codina amb alguns dels llibres del seu pare donats a la UdL. Foto: Premsa UdL
photo_camera Neus i Jordi Codina amb alguns dels llibres del seu pare donats a la UdL. Foto: Premsa UdL

La Biblioteca de Lletres de la Universitat de Lleida ha rebut una valuosa incorporació al seu fons antic gràcies a la donació de 152 llibres procedents de la col·lecció del bibliòfil Joan Codina Tufet (1926-2004). Aquesta donació, feta per la família de Codina, s'ha formalitzat avui en una cerimònia a l'espai Sol-Torres de la biblioteca.

La col·lecció adquirida comprèn impresos en excel·lent estat de conservació, relacionats amb Lleida per la seva temàtica, autoria o origen tipogràfic. Els llibres abasten des del segle XVI fins al segle XX, amb obres notables com "Libro segundo de la oración" de 1575 i "Informe històric sobre els topònims Lérida-Lleida" de Josep Lladonosa, publicat el 1977.

Entre les joies de la donació es troben volums com "Album histórich, pintoresch y monumental de Lleyda y sa provincia" de Pleyán de Porta (1880), "Gente de Lérida" d'Agustín, de Prim Tarragó (1901), i "El Proyecto de sub-canal: bases para su construcción" (1926). També s'inclouen llibres de poesia de Magí Morera i Galícia amb il·lustracions de Baldomer Gili Roig.

La donació també aporta obres vinculades amb la Universitat de Lleida, com "Bendición de la primera piedra para el nuevo Seminario Conciliar de Lérida" (1893), que actualment alberga el rectorat, i "La Facultat de Medicina de l'antiga Universitat de Lleida" (1969).

La unitat de Biblioteca i Documentació ha completat la catalogació de tots els volums, que ara estan disponibles per a la consulta a la biblioteca. Aquesta donació suposa un enriquiment significatiu del patrimoni bibliogràfic de la universitat, oferint noves oportunitats per a la recerca i l'aprofundiment en la història i la cultura de Lleida.

Comentaris