Mollerussa revoluciona el lloguer social amb una bonificació fiscal progressiva

L'Ajuntament introdueix una rebaixa del 50% de l'IBI per als propietaris que cedeixin els seus immobles a la Borsa d'Habitatge, amb descomptes que poden arribar fins al 95% en cinc anys
L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i la regidora d'Acció Social i Comunitària i Habitatge, Anna Carné, durant la roda de premsa. Foto:  Cedida per l'Ajuntament de Mollerussa
photo_camera L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i la regidora d'Acció Social i Comunitària i Habitatge, Anna Carné, durant la roda de premsa. Foto: Cedida per l'Ajuntament de Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa ha implementat una rebaixa del 50% de l'Impost de Béns Immobles (IBI) a 58 propietaris que han cedit els seus immobles a la Borsa d'Habitatge per al lloguer social. Aquesta iniciativa té com a objectiu ampliar el parc d'habitatge social de la ciutat mitjançant incentius fiscals, responent així a la creixent demanda.

La bonificació es fa més atractiva amb el temps: el descompte, que comença amb un 50% el primer any, augmenta progressivament fins a un 95% a partir del cinquè any. Aquesta estratègia busca assegurar la permanència dels immobles en la borsa d'habitatge, gestionada en col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Durant la presentació de les dades, l'alcalde Marc Solsona i la regidora d'Acció Social i Habitatge, Anna Carné, han destacat que la problemàtica de l'habitatge és una prioritat per al consistori. Amb la mirada posada en el 2025, han anunciat la inclusió d'una partida pressupostària destinada a l'adquisició de pisos mitjançant tanteig i retracte. A més, han encarregat un estudi per identificar els pisos buits al municipi, amb l'objectiu de negociar la seva incorporació a la borsa d'habitatge.

Els propietaris que col·laboren amb la borsa d'habitatge no només gaudeixen de la bonificació de l'IBI, sinó també d'altres beneficis, com assegurances gratuïtes multirisc i defensa jurídica proporcionada per la Generalitat en cas de conflictes amb els llogaters. A més, l'Ajuntament fa un seguiment regular dels contractes, assegurant que la relació entre propietari i llogater es desenvolupi de manera satisfactòria.

En paral·lel, l'Ajuntament està treballant en la millora de l'atenció ciutadana amb la futura habilitació de les antigues oficines de la Caixa com a seu d'Acció Social i Habitatge.

Pel que fa a les ajudes al lloguer, aquest any s'han gestionat 435 sol·licituds, amb un focus especial en joves menors de 34 anys i persones d'entre 35 i 64 anys. L'any passat, la Borsa d'Habitatge va realitzar més de 2.800 atencions i va formalitzar tres nous contractes de lloguer, a més de fer el seguiment de 60 habitatges amb contractes vigents.

Comentaris