La superfície de producció ecològica va créixer un 12% a Catalunya l'any 2020
29 de d’abril de 2021 (23:32 h.)
Lleida es manté com la demarcació amb més hectàrees de superfície inscrita en agricultura ecològica, amb un total de 139.639 Ha, així es desprèn de l’informe de la producció agrària ecològica a Catalunya 2020
La superfície certificada de producció ecològica va créixer 12% a Catalunya l'any 2020, el que suposa més de 256.000 hectàrees, el doble del que hi havia fa 6 anys. Segons ha explicat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, això suposa el 10% del total que hi ha a l'Estat i l'1% d'Europa. El conreu majoritari al país és la vinya, que ha pujat un 27,5% i suposa el 42% del total. En ramaderia ecològica s'han superat les 1.000 explotacions. Tot plegat és, segons Jordà, un reflex de la "sensibilització social" i d'un canvi d'hàbits creixent de la ciutadania per consumir aquests productes. I es que el 60% de la població catalana consumeix productes ecològics i un 34% ho fa de forma setmanal.
Segons ha explicat la consellera Jordà en roda de premsa telemàtica des de la seu del Departament d'Agricultura, la indústria alimentària ecològica registra més de 2.4000 empreses, un 6,49% més que l'any passat, en els sectors de l'elaboració, la importació i la producció. L'any 2019, la producció ecològica va facturar per valor de 808 MEUR, un 16% més que l'any anterior.
Per Jordà, aquestes xifres i objectius d'àmbit europeu suposen una "oportunitat econòmica" per al sector. En aquest sentit, ha recordat que el Departament ha executat plans d'acció des de fa molts anys i que enguany se n'impulsarà un de participació amb tots els agents per ampliar la producció ecològica del país. La previsió és que aquest Pla d'acció de la producció ecològica a Catalunya estigui llest al gener de 2023, quan entri en funcionament la nova Política Agrària Comunitària (PAC). Haurà de comptar amb la implicació d'altres departaments i administracions per aconseguir més efectivitat i transversalitat de les actuacions.