08.03.2021 |
Territoris.cat

El 9è Juliol de Música i Poesia de Balaguer celebra la seva edició més extraordinària

La voluntat de l'organització era no perdre l'esperit d'aquesta iniciativa que des de ja fa 9 anys amenitza els vespres d'estiu a la capital de la Noguera fusionant música, poesia i patrimoni
juliol2
El 9è Juliol de Música i Poesia de Balaguer celebra la seva edició més extraordinària

El monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer va acollir el dissabte 25 de juliol el primer i únic concert de la 9a edició del cicle 'Juliol de Música i Poesia'.

Una cita extraordinària que s'ha celebrat a l'aire lliure en una edició del cicle que ha reduït el format per adaptar-se a les restriccions de la COVID-19

Unes dos-centes persones van gaudir de l'espectacle a l'exterior de l'absis del monestir per garantir les mesures de seguretat marcades per les autoritats.

L'espectacle ha commemorat el 250è aniversari del naixement de Beethoven i el 50è aniversari de la mort de Josep Carner amb la participació d'artistes del territori. Per l'ocasió s'ha comptat amb la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Javier Lázaro, la pianista Marta Messalles i Carme Sansa i Enric Arquimbau com a dients.

Juliol de música i poesia_3

Tots plegats han estat els encarregats de fer gaudir al públic d’aquesta vetllada lírica i poètica.

L'espectacle ha combinat la música de Beethoven, Mozart, Saint-Saëns, Lehár, Bizet, Bernstein, Rossini i Kurt Weill amb la poesia de Carner, Bel, García Lorca, Marçal, Abelló i Milà i Fontanals, entre d’altres.

Pel que fa a altres mesures de seguretat, l'aforament s'ha limitat a 200 persones, l'ús de mascareta era obligatori tant per accedir al recinte com durant l'espectacle, s'ha dispensat gel hidroalcohòlic i les cadires s'han situat amb una separació d’1,5 metres. També s'ha fet un registre d'assistents.

El 9è Juliol de Música i Poesia de Balaguer celebra la seva edició més extraordinària
comentaris