Àger promociona els productes ecològics locals en l'Escola de Pastors de Catalunya

Els futurs pastors van conèixer conèixer les varietats de vaca Bruna i Pirinenca i el ramat d'ovelles de raça xisqueta, una varietat autòctona de Catalunya i Aragó i catalogada en perill d'extinció des de 1995
Una classe amb un ramader local a l'Escola de pastors de Rialp @AjÀger
photo_camera Una classe amb un ramader local a l'Escola de pastors de Rialp @AjÀger

Els alumnes de l'Escola de Pastors de Rialp van visitar aquest divendres el municipi d'Àger amb l'objectiu de conèixer els productors de ramaderia ecològica de la vall.

Els estudiants van participar en una classe teòrica, en les instal·lacions cedides per l'Ajuntament d'Àger, i més tard es van desplaçar a la Masia Tomaso, una petita explotació familiar de la vall d'Àger dedicada a la ramaderia ecològica d'oví i de boví, on van poder participar en el vessant pràctic de la jornada. Els futurs pastors van conèixer les varietats de vaca Bruna i Pirinenca i el ramat d'ovelles de raça xisqueta, una varietat autòctona de Catalunya i Aragó i catalogada en perill d'extinció des de 1995.

Una classe amb un ramader local a l'Escola de pastors de Rialp @AjÀger 1Una de les particularitats d'aquesta explotació ramadera és el seu caràcter ecològic, avalat pel Comitè Català d'Agricultura Ecològica CCPAE. Els animals creixen al seu ritme natural i sense estrès, i això dona com a resultat una carn d'alta qualitat nutritiva, que conserva intactes totes les propietats alimentàries i de maduresa durant molt més temps.

L'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, s'ha mostrat totalment compromesa a donar veu a aquesta mena d'iniciatives que promouen una ramaderia totalment ecològica i respectuosa tant amb la fauna com amb el medi. Burgués també ha volgut valorar les empreses locals i el producte de proximitat provinent de la vall d'Àger, i ha detallat que aquests productors, a més a més, duen a terme una venda directa al consumidor, la qual cosa els permet oferir una carn de gran qualitat a un preu just.

Comentaris