Juliol i agost

'Domin'Os', la darrera mostra de l'artista visual Miquel Asensio, arriba al Castell del Remei

Una sèrie de peces realitzades amb taps de suro utilitzats i altres materials

Exposició 'Domin'Os', de l'artista Miquel Asensio. Fotografia: Castell del Remei.
photo_camera Exposició 'Domin'Os', de l'artista Miquel Asensio. Fotografia: Castell del Remei.

El pròxim dijous 7 de juliol, a les 19.00 hores, tindrà lloc la inauguració de l'exposició 'Domin'Os', a la Sala Lucilla Atilia del celler Castell del Remei.

Una proposta expositiva que es podrà veure fins al mes d'agost i que atansa al públic una sèrie d'obres protagonitzades per taps de suro

Es tracta d'un projecte de l'artista visual Miquel Asensio, qui mitjançant el tap de suro representarà totes les idees que li venen a la ment quan pensa en l'univers latent dins d'un celler (la pau, la foscor, el pas del temps, la constància, el treball). 

Asensio també parla de l'alegria que en sorgeixen i el soroll que retorna en un homenatge a la desaparició de la penombra i al retorn del color.

En cada tap explica un sabor, una aroma i un color que l'artista converteix en un punt, l'element més petit com a representació plàstica. Els taps de les peces d'Asensio canvien de mida, color, i arriben a configurar línies i formes per mitjà d'alineacions i agrupacions seriades.

La inauguració anirà a càrrec del periodista Juan Cal i comptarà amb l'actuació del músic Josep Manel Vega

Miquel Asensio presenta al Castell una dotzena de quadres produïts amb taps, un amb espigues, quatre de domin'os, trenta-cinc gravats de fitxes de dòmino, sis de taques de colors, i situa al terra de la sala tres estructures de jocs de dòmino, entre altres iniciatives artístiques.

Amb aquesta mostra, ret homenatge a Os de Balaguer, a la Vall del riu Farfanya i als peus del Montsec, on, segons declara, treballa sota els seus estels, el seu sol i l'alè dels seus avantpassats.

Comentaris